Datum: 05/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Gorodskoy Stadion Borisov
Groep H: Zenit klampt aan
Nico Wieme
| 0 reacties
Groep H: Zenit klampt aan
Foto: © SC

Zenit Sint-Petersburg geeft zich in de strijd om de tweede plaats in groep H van de Champions League nog niet gewonnen. De Uefa Cupwinnaar ging met 0-2 winnen bij het Wit-Russische BATE Borisov.

BATE Borisov ontving woensdagavond Zenit Sint-Petersburg. De Wit-Russen, die Anderlecht van het Kampioenbal hielden, verbaasden totnogtoe door twee keer gelijk te spelen. Twee weken geleden behaalden ze nog een verdienstelijk punt bij de uittredende Russische kampioen. Zenit stelde voorlopig teleur en behaalde zijn enige punt tegen Borisov. Winst was voor de troepen van Dick Advocaat een absolute must.
 
Met een doelpunt in elke helft trok Zenit uiteindelijk het laken naar zich toe. Op de 35ste minuut bezorgde Progrebnyak zijn ploeg een voorsprong. Toen de ingevallen Puygrenier een goed kwartier voor tijd met een tweede gele kaart naar de kant moest, zag het er benauwd uit voor de Russen, maar na een knappe dribbel nam Danny in de 94ste minuut alle twijfel weg.
 
Zenit doet een gouden zaak en rukt op naar de derde plaats in groep H. De Russen staan nu op twee punten van Real en hebben een voorsprong van twee punten op BATE.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)