Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Le Canonnier
Dender pleegt coup op Le Canonnier
Jurgen Thomas

FCV Dender EH heeft drie kostbare punten gewonnen in en tegen Moeskroen. Na een vlug te vergeten wedstrijd brachten Destorme op penalty en Aganovic op counter de Oost-Vlamingen op 0-2. Moeskroen kon niet meer reageren.

In een flauwe eerste helft was het lang wachten op het eerste gevaar. Dender-spelmaker Smajic dribbelde zich vrij en besloot vanop 25 meter. Volders kon de bal mooi uit doel houden. Op het halfuur was er pas een antwoord van Moeskroen. Sishuba dweilde de linkerflank af en legde mooi af naar Sakanoko. Die laatste werd echter net genoeg gehinderd door een Dender-verdediger waardoor zijn schot hoog over ging. Vijf minuten voor de pauze kreeg Destorme nog de beste kans om de Oost-Vlamingen op voorsprong te zetten, maar een attente Volders was net op tijd uit zijn doel gekomen om de 29-jarige middenvelder het scoren te beletten.

Zelfde spelbeeld na de rust. De partij kabbelde rustig voort tot op het uur toen de wedstrijd leek te ontploffen. Na een schijnbaar correcte ingreep van Sishuba wees scheidsrechter Vinche naar de stip. Tumult alom en de brandjes volgden zich in sneltempo op. In het gewoel verwees Vinche ook nog Moeskroen-keepertrainer Vandendriessche naar de tribune. Eenmaal het vuur geblust mocht Destorme toch aanleggen om Dender op voorsprong te zetten. De middenvelder legde aan, maar bij zijn schot gleed hij uit zodat de bal rechtdoor ging. Gelukkig voor Dender had Volders al een hoek uitgekozen. 0-1 voor Dender.

Nog eens drie minuten later was het dan over en uit voor Moeskroen. Na een prachtige counter kon Saintini Aganovic bereiken die beheerst afwerkte. De Henegouwers waren nu volledig van slag. Volders moest een kwartier voor tijd nog ingrijpen op een schot van Destorme. Nadien viel de wedstrijd opnieuw stil. Moeskroen kon niet (meer) en Dender wilde niet (meer).

Na een flauwe wedstrijd waarin scheidsrechter Vinche met de penaltyfase voor het keerpunt zorgde, neemt Dender de drie punten mee naar huis. Hiermee is ook alles gezegd. (AN)