Bultynck: "Een speler belemmerde mij het zicht"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Bultynck: "Een speler belemmerde mij het zicht"
Foto: © SC

Er weerklonk zaterdagavond op Het Kiel veel kritiek op scheidsrechter Jean-Baptis Bultycnk. Daniel Cruz ontsnapte aan rood en een strafschop. De gladde grasmat werd door de spelers onbespeelbaar genoemd. Bultynck reageert.

De strafschopfase met Daniel Cruz
 
“Ik zie de speler vertrekken met de arm naast het lichaam. Op het moment dat er contact is, belemmert een andere speler mij het zicht. Ik heb het dus niet gezien. Dat is frustrerend. Ik kan spijtig genoeg niet terugvallen op beelden. Er was onmiddellijk contact met mijn assistent en de vierde scheidsrechter, maar die meldden geen handspel.”
 
Ruiz claimt een doelpunt
 
Silvio Proto houdt Jaime Afonso Ruiz met een miraculeuze redding van de gelijkmaker. De Colombiaan claimt dat het leer achter de lijn was. “Hier is geen discussie over. Ik vertrouw op mijn assistent-scheidsrechter en die zegt dat de bal niet over de lijn was.”
 
De onbespeelbare grasmat
 
“Voor de wedstrijd hebben de spelers mij niet gezegd dat het veld onbespeelbaar was. Er waren inderdaad delen van het veld die beter beloopbaar waren, maar dat is eigen aan de winter. Als alle ploegen een verwarmde grasmat zouden hebben, dan valt dit niet voor.”
 
Conclusie
 
“Ik sta ook niet te wachten op moeilijke fases, maar ik kan in eer en geweten zeggen dat ik nog nooit opzettelijk gemist heb. Ik ben voorstander van gebruik van televisiebeelden en de technologische vooruitgang. We mogen alleen niet afzakken naar American Football en tien minuten naar de beelden kijken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties