Club met bijna compleet ander elftal tegen Dender

Nico Wieme
| 11 reacties
Club met bijna compleet ander elftal tegen Dender
Foto: © SC

Club Brugge trekt vanavond naar FCV Dender. De crisis loert bij blauw-zwart nog steeds om de hoek en trainer Jacky Mathijssen beseft dat een uitzege meer dan ooit welkom is. Daarvoor stelt de Clubtrainer een totaal ander elftal op dan in de heenmatch.

Op zaterdag 13 september 2008 speelde Club Brugge zijn eerste thuismatch van het seizoen. Tegenstander van dienst was FCV Dender. Wat op papier een haalbare kaart leek voor de West-Vlamingen, draaide in de praktijk wel eventjes anders uit.

Heenmatch onbeslist
Dender kwam in Jan Breydel iets voorbij het kwartier op voorsprong langs Steven De Petter. Club moest wachten op de gelijkmaker van Jeroen Simaeys (foto rechts) tot tien minuten voor tijd. Verder geraakte blauw-zwart niet meer.
 
Vanavond trekken de troepen van Jacky Mathijssen naar het Florent Beeckmanstadion voor de terugmatch. De kans is bijzonder groot dat de geplaagde Clubcoach in vergelijking met de heenmatch een zo goed als volledig ander elftal de wei instuurt.
 
Verdediging: De Vlieger, Vermeulen en Klukowski

Doelman Stijn Stijnen is geschorst en wordt vervangen door Geert De Vlieger. Achteraan behouden enkel Simaeys en Antolin Alcaraz hun plaats. De toenmalige flankspelers Laurent Ciman en Bernt Evens staan hun plaats af aan respectievelijk Jorn Vermeulen en Michael Klukowski.
 
Middenveld: Daerden, Kruska en Odjidja

Het middenveld werd in de heenmatch bevolkt door Philippe Clement, Ronald Vargas, Ivan Leko en Nabil Dirar. Enkel laatstgenoemde zal vanavond aan de wedstrijd beginnen. Clement is geblesseerd, Vargas uit vorm en Leko vertrok naar Germinal Beerschot. Koen Daerden (foto links) en nieuwkomers Vadis Odjidja en Marc-André Kruska nemen de openstaande plaatsen in.
 
Aanval: Dahmane en Van Heerden

Voorin speelde Mathijssen in de heenmatch met Wesley Sonck en Joseph Akpala. Eerstgenoemde is na een aanslepende blessure voor het eerst geselecteerd sinds midden december en start meer dan waarschijnlijk op de bank. De Nigeriaan moest vorig weekend geblesseerd het veld verlaten. Woelwater Mohamed Dahmane maakt zich op voor zijn eerste optreden in het blauw-zwarte shirt. Zijn spitsbroeder wordt de vorige week sterk ingevallen Elrio Van Heerden.

Dender: zeven nieuwe namen

Concreet betekent dit dat Club met acht nieuwe namen zal starten in vergelijking met de heenmatch. Ook tegenstander FCV Dender vervangt zeven spelers: Berthelin (foto rechts), Mvemba, Fred, Zukanovic, De Pever, Saintini en Aganovic nemen de plaats in van Martinovic (bank), Filipovic (vertrokken naar Aalst), De Petter (geblesseerd), Kharroubi (geblesseerd), Destorme (geschorst), Sylla (bank) en Wittesaele (bank).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties