Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

In tweede A lijkt het vooral de strijd om de tweede plaats spannend te zullen worden. Zandvliet lijkt namelijk op de titel af te stevenen. In tweede B doen nog vier teams volop mee voor de titel.

Tweede A:

Zandvliet herpakt zich

Zandvliet verloor vorige week nog redelijk zwaar, maar heeft zich afelopen weekend wel herpakt. Dat gebeurde op bezoek bij Walem. Zandvliet staat nu al acht punten voor op de eerste achtervolgers. Dat zijn Heikant, Bonheiden en Mariaburg. Dat laatste team won de derby tegen Brasschaat terwijl Bonheiden makkelijk afstand nam van Gooreind. Heikant bleef dan weer steken op 1-1 bij Mariekerke. Walem heeft samen met Leest een punt minder dan bovenvermeld trio. Leest verloor met 4-3 te Tisselt.

Merksem zakt helemaal weg

De promotiedromen van Merksem lijken ver weg. SC Merksem verloor afgelopen weekend in eigen huis van Wavria. Dat team staat nu samen met Kaart op drie punten van de tweede plaats. Kaart kende geen problemen met rode lantaarn Schriek (1-5). SC Merksem is pas negende. Ten slotte was er ook nog een belangrijke winst voor Wildert tegen SK Wilrijk.

Tweede B:

Merksplas wipt naar de leiding

In tweede B krijgt de leidersplaats na elk weekend een andere eigenaar. Komende week is Merksplas alvast de lijstaanvoerder na nipte winst tegen Poppel. Ranst moest de koppositie afstaan. Het verloor op bezoek bij RH Sportief en volgt op een punt van de nieuwe leider. Vosselaar en Balen delen de derde plaats en staan twee punten achter Merksplas. Balen ging zwaar en verrassend de boot in bij Sint Jozef. Ook Vosselaar beet in het zand. Dat gebeurde op bezoek bij Vorselaar.

Antonia doet opnieuw goede zaken

Antonia heeft afgelopen weekend ruim gewonnen. Het deed dat op het veld van degradatieconcurrent Rauw met 0-4. Rode lantaarn Oud Turnhout pakte een puntje op bezoek bij AC Olen, maar veel schiet het daar niet mee op. Zwaneven verloor onderaan dan weer met 2-1 van Nijlen en ziet Sint Jozef over zich wippen. In de middenmoot won Ezaart op bezoek bij Linda Olen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties