Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Zandvliet lijkt hoe langer hoe meer op weg naar de titel. De leider in de A-reeks diepte zijn voorsprong verder uit. In de B-reeks is de kampioen nog helemaal niet bekend.

Tweede provinciale A:

Mariaburg pijnlijk onderuit

Mariaburg heeft enkele plaatsen moeten prijsgeven. Het verloor zaterdagavond al met 4-3 op bezoek bij Gooreind en moet bijgevolg afstand doen van de tweede plaats. Gooreind kan opnieuw wat vrijer ademen. Leider Zandvliet maakte geen fout. Het won in eigen huis overtuigend met 5-0 van Bonheiden. Het heeft negen punten voorsprong op dichtste achtervolger Leest. Dat won met 4-1 van Walem. Voor het overige lieten weer heel wat subtoppers punten liggen. Rode lantaarn hield de derde, Heikant, op 4-4. Schriek blijft wel op de laatste plaats. Kaart profiteerde van alle uitschuivers. Het won met het kleinste verschil van Wildert en vindt voor het eerst dit seizoen aansluiting met de subtop.

Puntje voor Brasschaat

Brasschaat zette eerder deze week Ken Bastin op straat. Veel leverde dat vooralsnog niet op, al pakte Brasschaat wel een puntje tegen Mariekerke. Brasschaat is samen met Wildert voorlaatste. Ten slotte was er ook nog een ruime zege van Tisselt bij Wavria.


Tweede provinciale B:

Balen doet gouden zaak

Balen heeft afgelopen weekend de macht gegrepen. Het won zaterdag met 2-1 van RH Sportief en zette Merksplas, Ranst en Vosselaar onder druk. Met succes, want de andere toppers maakten op zondag behoorlijk wat foutjes. Vosselaar kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Linda Olen. Ranst kwam op eigen veld tegen Rauw eveneens niet verder dan een draw. Merksplas ging dan weer met de billen bloot op bezoek bij Ezaart (3-0). Balen heeft nu een punt meer dan Merksplas en Ranst en twee meer dan Vosselaar. Nijlen is inmiddels tot op vier punten genaderd van Vosselaar na winst bij Poppel. Nijlen lijkt te profiteren van de vele slippertjes bovenaan. Ook Vorselaar heeft de top-4 min of meer in het vizier na een zege op bezoek bij Antonia.

Sint-Jozef wint zespuntenmatch

Sint-Jozef heeft een belangrijke zege geboekt. Het klopte rode lantaarn Oud-Turnhout met het kleinste verschil. Zwaneven blijft onderaan sukkelen. Het verloor afgelopen weekend in eigen huis van Olen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties