Vanhaezebrouck voelt zich (opnieuw) bestolen

Kevin Van Cutsem
| 47 reacties
Vanhaezebrouck voelt zich (opnieuw) bestolen
Foto: © SC

Voor KV Kortrijk en trainer Hein Vanhaezebrouck zit het bekeravontuur erop. Achteraf wees de Kortrijkcoach scheidsrechter Peter Vervecken met de vinger. “Misschien kon hij niet volgen.”

"Mijn compilatie is inderdaad weer één item rijker", reageerde Vanhaezebrouck na de match op Sporza. En het moet gezegd: Chen had weinig bal mee toen hij zijn tackle op Coulibaly inzette in de zestien. "Het waren allemaal van die kleine beslissingen die steeds tegen ons gefloten werden. Ik had het al vroeg door. De scheidsrechter gaf voor de rust geel aan Oussalah voor een doodgewoon schouder-aan-schouder-duel. In de tweede helft liet hij begaan bij een identiek duel met Barbosa. Maar dat was in het strafschopgebied. Ik zeg niet dat hij al die fouten had moeten fluiten, maar hij moet wel consequent zijn in die zaken."

Ook over de gele kaart van Davy De Beule was Vanhaezebrouck niet te spreken. “Hij wordt met geel bestraft omdat hij te snel een vrije trap wou nemen. Sorry, maar hij trapte die bal wel 30 seconden na de overtreding. Als dat te weinig tijd is voor de scheids, dan kan die misschien niet volgen. Kan de scheidsrechter misschien het tempo niet aan? Heeft hij langer nodig om op adem te komen? Men zegt van niet."
 
Vanhaezebrouck sloot af met een knipoog. "Misschien moeten wij ook een brief schrijven? Dat hebben onze tegenstanders uit Mechelen ook gedaan en sindsdien loopt het voor hen beter." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties