lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
Datum: 01/03/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Daknam
Buffalo's geven Leekens koekje van eigen deeg
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Buffalo's geven Leekens koekje van eigen deeg
Foto: © SC

Na twee nederlagen op rij heeft AA Gent op het veld van Lokeren terug met de zege aangeknoopt. Een gouden wissel van Michel Preud’homme bezorgde de Buffalo’s een belangrijke driepunter in de strijd om Europees voetbal.

Voor attractief voetbal moest je zondag niet op Daknam zijn. Lokeren hield de wedstrijd lang op slot en rekende op een scherpe counter om de drie punten thuis te houden. Jonas De Roeck kopte de enige kans voor de rust naast de kooi van Copa.
 
Na de rust trok Lokeren toch de kaart van het offensief. Een vrije trap van Mario Carevic werd door Bojan Jorgacevic uit de kruising getikt. De Serviër haalde ook een poging van Omer Golan uit doel. Maazou opende dan toch de score, maar werd terecht teruggefloten voor buitenspel.
 
Gent wachtte af en gaf Georges Leekens een koekje van eigen deeg. Op een snel uitgevoerde counter maakte Roberto Rosales op aangeven van Bryan Ruiz het winnende doelpunt. Bij Lokeren werd topschutter Maazou nog uitgesloten voor een tik in het gezicht van De Roeck.
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent