Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Bayern met record bij laatste 8
Kevin Van Cutsem

Bayern München heeft Sporting Lissabon vanavond platgewalst. De Duitsers wonnen met 7-1, nadat ze ook de heenwedstrijd met 5-0 hadden gewonnen. Daniel Van Buyten stond 90 minuten tussen de lijnen.

Het zat Sporting vanavond niet mee. De Portugezen kwamen al na zeven minuten op achterstand via Podolski (foto). Na verdedigend geklungel verdubbelde de Duitse spits de score wat later met een omhaal.

Vervolgens devieerde verdediger Anderson Polga de bal in eigen doel: 3-0. Gelukkig kon Joao Moutinho voor rust milderen met een prachtig afstandsschot.

In de tweede helft ging de thuisploeg gewoon door op haar elan. Schweinsteiger zette de 4-1 op het bord. Van Bommel een kwartier voor tijd de 5-1. Ook Miroslav Klose mocht zijn doelpuntje meepikken. De aanvaller lokte een penaltyfout uit en zette de strafschop zelf om. Meteen zijn zevende treffer in deze campagne.

De jonge Thomas Muller bracht de 7-1 eindscore op het bord. En daar mag Bayern om vieren. Met 12 doelpunten behalen de Duitsers immers de grootste totaalscore die de Champions League ooit kende.