Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça in 20 minuten voorbij Lyon
Steurbaut Kersten

Barcelona had tegen Olympique Lyon genoeg aan twintig uitstekende minuten om zich te verzekeren van ticket voor de kwartfinales van de Champions League.

Na een aarzeland begin kwam de Catlaanse pletwals halverwege de eerste helft goed op dreef. Thierry Henry zette met twee doelpunten Barça op rozen. Lionel Messi en Samuel Eto'o maakten de tweede helft volledig overbodig. De Argentijn dribbelde zich knap door de Franse verdediging en legde het leer beheerst in het hoekje. Zijn Kameroense collega, die dinsdag 28 jaar werd, schoot met een harde knal in de kruising de frustraties van zich af.

Jean II Makoun en Juninho gaven met een doelpunt net voor en na rust de Franse burger weer moed, maar Barcelona controleerde rustig de wedstrijd uit. De ingevallen Seydou Keita legde in de slotfase de 5-2 eindcijfers vast. Juninho werd nog met rood van het veld gestuurd. (AN)