FIFA opent onderzoek naar Bosnische vuurpijlen

De Nijs Michael
| 21 reacties
FIFA opent onderzoek naar Bosnische vuurpijlen
Foto: © SC

Bosnië behaalde afgelopen weekend een knappe overwinning in ons land, maar de partij tegen de Rode Duivels zou wel eens een staartje kunnen krijgen. De FIFA is namelijk een onderzoek gestart naar aanleiding van het gedrag van de Bosnische supporters.

Bosnië klom in Genk al snel op een 0-1-voorsprong, maar in de tweede periode herstelden de Belgen het evenwicht. Even leek het alsof de troepen van coach René Vandereycken alsnog de overwinning in de wacht zouden slepen, maar toen gooiden de Bosnische supporters roet in het eten. Op het moment dat er even paniek uitbrak in de bezoekende defensie konden de Bosnische supporters de partij stilleggen door het gooien van meerdere vuurpijlen.

De FIFA is naar aanleiding van de incidenten in Genk een onderzoek begonnen. De wereldvoetbalbond zal het rapport van scheidsrechter Nikolaj Ivanov, die de partij tien minuten moest stilleggen, bestuderen. Ook het rapport van de FIFA-matchcommissaris zal opgevraagd worden. Het is zeker niet de eerste keer dat de Bosnische supporters in opspraak komen, ook in het verleden slaagden ze er al meerdere keren in om een partij te laten stilleggen door het gooien van vuurpijlen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties