Bolivië scoort 6 (!) keer tegen Argentinië

Bolivië scoort 6 (!) keer tegen Argentinië
Foto: © SC

Bolivië heeft voor een schok in de voetbalwereld gezorgd. In eigen huis gaven de Bo livianen Argentinië billenkoek.

Diego Armando Maradona beleefde zaterdag nog een ultieme fantasie. Argentinië gaf Venezuela (4-0) voetballes. In Bolivië beleefde de Argentijnse bondscoach een ware nachtmerrie. De Albicelestes gingen in La Paz met 6-1 onderuit.
 
Geen Agüero
 
Lionel Messi was duidelijk zijn toverstokje in Buenos Aires vergeten en slaagde er op de Boliviaanse hoogvlakte niet in om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Sergio Agüero bleef aan de bank gekluisterd. Achterin stapelden de Argentijnen de fouten op.
 
Marcelo Martins was de eerste die profiteerde. Joaquin Botero en Alex de Rosa volgden in de eerste helft. Lucho Gonzalez zette tussendoor de bordjes op gelijke hoogte, maar de Argentijnse hoop was van korte duur.
 
WK nog niet zeker
 
In de tweede helft maakten de Bolivianen de Argentijnse vernedering compleet. Tweemaal Botero en Torrico zetten de 6-1 cijfers op het scorebord. Argentinië blijft voorlopig tweede in de Zuid-Amerikaanse groep, maar de WK-kwalificatie is zeker nog niet binnen. Voor Bolivië, dat ook al groepsleider Paraguay over de knie legde, is er nog een sprankeltje hoop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties