berBergen
kvmKV Mechelen
0-1
36' Giuseppe Rossini (pen)
Datum: 11/04/2009 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen blijft verliezen
Kevin Vanbuggenhout

Degradatie naar tweede klasse lijkt voor Bergen onafwendbaar na de 0-1 nederlaag tegen KV Mechelen. Rossini maakte het enige doelpunt.

Opvallend nieuws was er bij de basisopstellingen van beide teams. Bergen-coach Dessy zette Gueye op de bank, Diane verscheen wel aan de aftrap. Steven De Pauw was gekwetst voor de ontmoeting met zijn ex-club. KV Mechelen, dat opnieuw moest afrekenen met heel wat afwezigen, startte met Rossini in de spits. Vleminckx zat voor het eerst dit seizoen op de bank.

Bergen en KV Mechelen schotelden de toeschouwers slappe koffie voor. Bergen toonde wel de wil om te voetballen, maar enige vorm van creativiteit was zeer ver te zoeken. Bij KV Mechelen was de passing ook erg slordig. Bergen dreigde wel vanuit de tweede lijn. Diane kreeg de ruimte om uit te halen, Renard zweefde het afstandsschot in hoekschop. Met nog negen minuten te gaan in de eerste helft kende ref Bylois KVM een twijfelachtige strafschop toe na een lichte trekfout op Rossini. De boomlange spits zette zich zelf achter de bal en joeg de strafschop voorbij Herpoel: 0-1.

Ook in de tweede helft lag het niveau bedenkelijk laag en waren de kansen op één hand te tellen. Bergen bleef wel proberen, KV Mechelen kreeg geen controle over de match. In de laatste twintig minuten ging Bergen de druk steeds meer opvoeren. KV Mechelen beperkte zich tot verdedigen en gaf achteraan dan ook heel weinig weg. De thuisploeg versierde wel heel wat hoekschoppen, de vrijstaande Jarju kopte recht in de armen van Renard. Het venijn van een flauwe pot voetbal zat nog in de staart. Bij een zeldzame uitbraak van KV speelde de ingevallen Vleminckx Maxime Biset aan. Biset besloot zwak op Herpoel. Aan de overzijde trapte Van Hoevelen in blessuretijd de bal bijna in eigen doel. Maar het bleef 0-1 en de Manenblussers namen de punten mee naar Mechelen. Een gelijkspel was een juistere weergave van de wedstrijd, maar het strafschopdoelpunt van Rossini maakte het verschil. Bergen verloor voor de zevende keer op rij en staat onderin voor een hopeloze zaak.