Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen klaar voor bekerfinale
Tom Drossaert

KV Mechelen heeft een geslaagde generale repetitie voor de bekerfinale gehouden. Het versloeg Lokeren met 3-0. Na een uur lang zwoegen omzeilde Mechelen de stugge defensie van Lokeren en speelde in zes dolle minuten de Waaslanders van de mat.

Voor de jongens van Peter Maes was dit de laatste test met het oog op de bekerfinale van volgende week tegen Genk. De trainer bracht dan ook zijn nagenoeg sterkste formatie aan de aftrap. Na een afwachtend begin was het de thuisploeg die Lokeren op eigen helft drukte. Mechelen dreigde via een schot van Vleminckx en een kopbal van Rossini.

Maar de Waaslanders werkten zich in de wedstrijd, wat halfweg de eerste helft resulteerde in een eerste echte doelpoging. Nill De Pauw stuurde Overmeire met een slim doorsteekpassje door de Mechelse defensie, maar doelman Renard was attent en werd uitstekend bijgestaan door Vrancken, die de bal wegwerkte.

Dolle zes minuten

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Na een goed kwartier zette Rossini Mechelen op rozen. Dunkovic schilderde een voorzet op het hoofd van de Italiaanse Belg, die hard voorbij Copa kopte. Dit was blijkbaar de voorbode van een dolle zes minuten.

Alweer Dunkovic vond bij een hoekschop het hoofd van Vrancken, die bedankte met een doelpunt.  Koen Persoons zette met een prachtig laag afstandschot de kers op de taart ervoor dat Lokeren. Copa keek kansloos toe. Boeken definitief dicht voor Lokeren. De Wase ploeg strompelde naar het einde van de wedstrijd en snakt duidelijk naar vakantie. In het slot zette uitblinker Dunkovic bijna de kroon op het werk, maar hij besloot in het zijnet.

Mechelen sluit de competitie in schoonheid af, en tankt alvast een hoop zelfvertrouwen voor de bekerfinale van volgende week. (AN)