Italië is zonder te spelen de grote winnaar

Jimmy Wouters

Italië is zaterdag, zonder zelf te moeten spelen, de grote winnaar geworden. Het zag rechtstreekse concurrenten Bulgarije en Ierland namelijk 1-1 gelijk spelen.

Bulgarije - Ierland: 1-1

Ierland begon goed aan de wedstrijd en kwam al na 24 minuten op voorstrong via Richard Dunne. Lang konden de Ieren niet genieten van hun voorsprong, want amper vijf minuten later bracht Dimitar Telkiyski de bordjes weer in evenwicht. Na de pauze had Bulgarije het overwicht, maar de ploeg slaagde er niet meer in om een tweede keer te scoren.

Cyprus  -Montenegro: 2-2

In de tweede wedstrijd in groep 8 speelden Cyprus en Montenegro 2-2 gelijk. Cyprus scoorde via Michael Konstantinou en Chrysostomos Michail in de eerste helft, maar in de tweede helft bezorgde Dejan Damjanovic Montenegro alsnog een punt.

Italië blijft met 14 punten uit zes duels leider in groep 8. Ierland volgt op een punt, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Bulgarije is derde. Cyprus en Montenegro zijn definitief uitgeschakeld. (AN)