Vier landen hebben ticket voor WK 2010 beet

De Nijs Michael
| 0 reacties
Vier landen hebben ticket voor WK 2010 beet
Foto: © SC

Het WK voetbal wordt pas volgende zomer afgewerkt in Zuid-Afrika, maar toch zijn er al vier landen die hun reis mogen boeken. Zowel Australië, Japan, Zuid-Korea als Nederland verzekerden zich gisteren van een ticket voor de eindronde van het WK 2010.

Nederland had amper 6 wedstrijden nodig om zeker te zijn van deelname aan het WK 2010. Onze Noorderburen wonnen voor de zesde keer op rij. Deze keer ging Ijsland voor de bijl met 1-2, de doelpunten kwamen van Nigel De Jong en Mark Van Bommel (foto). Daardoor kan Nederland zich als eerste Europees land opmaken voor het WK. 

Japan was gisteren het eerste land dat zich verzekerde van een ticket richting Zuid-Afrika. Het land ging met 0-1 winnen in Oezbekistan. Shinji Okazaki scoorde het winnende doelpunt na 9 minuten. Japan mag zich zo dus opmaken voor een vierde WK op rij.

Later op de avond verzekerde Australië, dat ingedeeld is in dezelfde groep als Japan, zich eveneens van een plaatsje op het WK 2010. Het land moest een punt pakken om zekerheid te verwerven over deelname aan de hoogmis van het voetbal en deed dat ook. De Australiërs speelden 0-0-gelijk in Qatar.

Tot slot is ook Zuid-Korea in feeststemming. Het Aziatische land verzekerde zich na een 0-2-zege op het veld van de Verenigde Arabische Emiraten van deelname aan het volgende WK. Manchester Unitedspits Park scoorde één keer. Naast Nederland, Japan, Australië en Zuid-Korea is ook gastland Zuid-Afrika al zeker van deelname.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties