Zuid-Afrika kon de FIFA tevreden stellen

Zuid-Afrika kon de FIFA tevreden stellen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag zijn tevredenheid uitgesproken over de organisatie van de Confederations Cup door Zuid-Afrika. Dit toernooi is de algemene repetitie voor het WK van volgende zomer.

De FIFA is tevreden over de organisatie en dat ondanks de schaars gevulde tribunes en het geklaag over de toeterende vuvuzuela's. Voor de wereldvoetbalbond heeft Zuid-Afrika bewezen dat het klaar is om volgende zomer het WK te organiseren.

"We laten ons niets wijsmaken en we weten dus dat er zeker nog problemen zijn, maar de wereld weet nu wel degelijk dat Zuid-Afrika in staat is om een toernooi van dit formaat te organiseren. De Confederations Cup is geen WK, maar het is wel een goede oefening", liet de algemene secretaris van de FIFA, Jérôme Valcke, weten aan het persagentschap ANP.

De grootste zorg is nog steeds het transport. Het vervoer van en naar de parkeerplaatsen met bussen verliep alles behalve vlot. "Dit probleem zal van ons de meeste aandacht krijgen. Op het WK zullen er veel meer toeschouwers zijn", aldus nog Valcke. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties