Gent raakt niet voorbij Tienen

De Nijs Michael
| 1 reacties

AA Gent heeft zich, zes dagen voor de eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa League, verslikt in tweedeklasser KVK Tienen. De Oost-Vlamingen bleven tegen de ploeg uit de Suikerstad steken op een 2-2-gelijkspel.

De eerste dreiging kwam van de bezoekers, maar de poging van Custovic ging naast. Tienen was echter niet onder de indruk en na amper vijf minuten stonden de Suikerjongens op voorsprong. Dufoor verlengde een lange bal van Vandeput en Da Silva bedankte met de 0-1. Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, stonden de troepen van coach Michel Preud'homme weer op gelijke hoogte. Custovic werkte af op aangeven van Leye

Duarte kwam vervolgens enorm dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal spatte uit elkaar tegen de dwarsligger. Het bleek slechts uitstel, want na 21 minuten schoot Custovic de Buffalo's toch op voorsprong. De partij bleef leuk op en neer gaan. Zo kreeg Tienen nog kansen via Da Silva en Bogaerts, terwijl Gent dreigde via El Ghanassy. Bij de pauze bleef de 2-1 echter op het bord staan.

Na de pauze bleef Gent de gevaarlijkste ploeg, maar wederom hield het doelhout de Buffalo's van een doelpunt. Deze keer was het Hanstveit die zijn poging tegen de paal zag stranden. Grondin schoot dan weer naast. Een kwartier voor tijd kregen de Oost-Vlamingen het deksel op de neus. Da Silva verwerkte een afgeblokt schot van Belme alsnog in doel: 2-2. Guillerme was nog dicht bij de 2-3, maar ook Gent kon de overwinning claimen. Voor de derde keer weigerde het doelhout echter mee te werken, Custovic zag zijn schot op de dwarsligger uit elkaar spatten.