Breda: "Ik heb mij niet geamuseerd"

Nico Wieme
| 36 reacties
Breda: "Ik heb mij niet geamuseerd"
Foto: © SC

Stéphane Breda floot zich zondag tijdens Charleroi-Club Brugge in de kijker na het trekken van drie rode kaarten voor de Karolo’s. In de kranten geeft de Waalse ref tekst en uitleg bij zijn beslissingen.

Stéphane Breda heeft zich naar eigen zeggen totaal niet geamuseerd zondagavond. “De uitsluiting van Chakouri is onbetwistbaar. De speler heeft een misplaatste reactie gehad na zijn eerste gele kaart: een tweede drong zich op.”

 

Ook over het geval Oulmers is Breda duidelijk. “Ik heb onmiddellijk mijn assistent geraadpleegd evenals de vierde scheidsrechter. Ze bevestigden me allebei dat beide spelers (Oulmers kwam in contact met Ryan Donk, red.) in hun val verstrengeld geraakten en dat er dus geen fout was in deze actie. De Karolo heeft echter een opzettelijke elleboogstoot uitgedeeld aan de Bruggeling. Ik kon dan ook niets anders dan hem uit te sluiten.”

 

En waarom kreeg Cordaro rood? “De dader heeft de fysieke integriteit van zijn tegenstander - Blondel - in gevaar gebracht. De bal was buiten bereik terwijl de actie zich op het middenveld situeerde. Er was dus geen enkele noodzaak bij. We hebben altijd streng opgetreden wanneer de fysieke integriteit werd bedreigd.”

 

De Luikse scheidsrechter is wat rode kaarten betreft niet aan zijn proefstuk toe. Vorig seizoen trok hij drie keer rood tijdens Club Brugge-KV Mechelen en enkele seizoenen geleden vier keer tijdens Kortrijk-Deinze in de eindronde van tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties