Jan Vennegoor trekt naar Hull City

Nico Wieme
| 0 reacties
Jan Vennegoor trekt naar Hull City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vennegoor of Hesselink heeft donderdag een tweejarig contract ondertekend bij Hull City. De Nederlander komt transfervrij over van Celtic dat zijn aflopende contract niet wou verlengen.

Jan Vennegoor of Hesselink werd de voorbije zomer aan heel wat clubs gelinkt, maar uiteindelijk koos de werkloze spits voor Hull City. De Nederlander onderhield even zijn conditie bij FC Twente, dat stiekem hoopte hem te kunnen aantrekken. Die hoop mogen de Tukkers nu wel opbergen.


"We zijn ontzettend blij dat we alle andere clubs verslagen hebben in de strijd om de handtekening van Jan", beweert voorzitter Paul Duffen in gesprek met de BBC. "We wilden absoluut een ervaren topaanvaller die doelpunten maakt en Jan heeft zich altijd laten gelden in de Europese topcompetities."

"Dit is wat we nodig hebben. Vorig seizoen scoorden we niet genoeg doelpunten. Met de komst van Jan kunnen we vooruit kijken. We hebben veel jonge talenten en Jan zal met z'n ervaring een belangrijke rol spelen in het begeleiden van deze spelers", aldus Duffen.

"We hebben Jan als sinds juli in het vizier en zijn heel blij dat hij Hull City ziet zitten", gaat de Hullpreses voort. "Hij heeft naar verschillende grote clubs in Europa gekeken, maar de Premier League is de competitie waarin hij wil spelen en Hull City is de club waarmee hij dat wil doen."

Vennegoor begon zijn profcarrière in 1996 bij FC Twnente. Na vijf jaar leverde hem dat een transfer naar PSV op. Na vijf jaar vertrok de spits naar Celtic Glasgow, waar hij in 78 wedstrijden 34 keer de netten deed trillen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties