Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Malinois derde na winst op Charleroi
Anthony Van der Planken

KV Mechelen lijkt zich langzaamaan te ontpoppen tot een serieuze kanshebber om de play-offs om de titel. Malinois won immers op het veld van Charleroi en wordt zo voorlopig derde.

In een erg flauwe eerste helft werd er niet gescoord. Vrij logisch, want er was werkelijk niets te zien op Mambourg. Beide teams probeerden wel, maar doelrijpe kansen creëren lukte niet.

Ook de tweede helft bood weinig spektakel, maar er vielen wel drie goals. KV Mechelen liep 0-2 uit na doelpunten van Rossini en de ingevallen Diabang. Voldoende voor de zege, al kreeg Mechelen het toch nog warm na een penaltydoelpunt van Théréau. Een onterechte strafschop trouwens, want Al Hosni ging wel heel makkelijk liggen.

KV Mechelen wipt zo over Gent en Anderlecht -dat morgen nog speelt- naar de derde stek in het klassement. Charleroi moet vrede nemen met plek acht.