Fellaini en Vermaelen uit FA Cup

Philippe Crols
| 0 reacties
Fellaini en Vermaelen uit FA Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland stond er afgelopen weekend vooral bekervoetbal op het menu. Enkele toppers, zoals Arsenal, overleefden de vierde bekerronde niet. Wij geven u een overzicht van de Belgen die in Engeland al dan niet in actie kwamen.

Omdat Manchester United in de vorige bekerronde verrassend gewipt werd door Leeds United, werkte de landskampioen tegen Hull City een competitiematch af. United won met 4-0. Ritchie De Laet zat niet in de wedstrijdkern. Wayne Rooney maakte alle vier de doelpunten.

De buren van Manchester City zitten nog steeds in het bekertoernooi. City won op bezoek bij Scunthorpe met 2-4. Vincent Kompany en Dedryck Boyata (foto) speelden heel de wedstrijd. Die laatste bracht bij een 1-3-stand de thuisploeg terug in de match door een schot in eigen doel te deviëren. Uiteindelijk werd het dus nog 2-4. 

Fellaini en Vermaelen out

Arsenal ligt dan weer verrassend uit de beker. Manager Arsene Wenger besloot op bezoek bij Stoke City enkele spelers te laten rusten en dat brak de Gunners zuur op. Stoke won met 3-1. Thomas Vermaelen was een van die spelers die rust kreeg. Hij zat niet in de wedstrijdkern.

Ook Everton is uitgebekerd. Marouane Fellaini speelde opnieuw een sterke wedstrijd, maar vergat in het slot van de match tegen Birmingham om alsnog een replay af te dwingen. Het werd 1-2. 

Anthony Vanden Borre mag met Portsmouth wel nog dromen van bekerwinst. Onze landgenoot speelde tegen Sunderland negentig minuten mee en hielp zo mee aan de 2-1-zege. 

Geoffrey Mujangi Bia maakte bij Wolverhampton al meteen zijn debuut. Na een uur spelen mocht hij tegen Crystal Palace invallen. De man die door Charleroi wordt verhuurd, zag zijn team helemaal op het einde nog een replay uit de brand slepen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties