Datum: 06/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Cercle straft Lokeren af en boekt 21 op 24
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle straft Lokeren af en boekt 21 op 24
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft met gemak afstand genomen van Lokeren. De bezoekers gaven een lome indruk en zaten nooit in de match. Groen-zwart kan met een indrukwekkende 21 op 24 pronken.

Hoewel Cercle op de vorige speeldag KRC Genk opzijzette, bracht Glen De Boeck toch één wijziging aan in zijn ploeg. Sergiy Serebrennikov kwam in de plaats van Vuza Nyoni. Bij Lokeren nam Barry Boubacar Copa na zijn schorsing zijn plaats in doel weer in ten nadele van Jugoslav Lazic en Tiko verving de niet volledig fitte Avi Strul.

Vijf dolle minuten van Boi

De match kwam traag op gang, maar barstte los rond het kwartier. Frederik Boi zette in vijf minuten tijd tweemaal de netten bol. Eerst kopte de Cerclemiddenvelder een perfecte voorzet van Bernt Evens via de onderkant van de lat binnen, kort daarna kopte hij eerst een inworp van Hans Cornelis tegen de paal om dan in de herneming raak te treffen.

Lokeren kon daar weinig tegenoverstellen en Emilio Ferrera greep in. De bezoekende coach haalde Nill De Pauw naar de kant en bracht met Ibrahima Gueye extra power in de ploeg. Cercle had de match stevig in handen en prikte als het kon. Dominic Foley kopte op de lat en in de herneming werkte Serebrennikov de bal in doel. Het feestje ging evenwel niet door omdat de Oekraïner in buitenspelpositie stond.

Afstraffing

Vlak na de pauze mochten de boeken voor Lokeren helemaal dicht. Oleg Iachtchouk ontdeed zich van Olivier Doll en schoof het leer beheerst naast Copa in doel. Bij de Waaslanders ging het licht nu helemaal uit en Cercle deed wat het wou, zonder echter nog voor veel gevaar te zorgen.

Goed tien minuten voor tijd maakte Reynaldo de afstraffing voor Lokeren compleet. De Braziliaan slalomde door de bezoekende verdediging en krulde het leer mooi in de verste hoek. De bezoekers dropen af met de staart tussen de benen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Evens Bernt A 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Viane Denis 90' -
Cornelis Hans A 90' -
Iachtchouk Oleg 90' -
Bozovic Bojan 67' -
Boi Frederik ⚽ ⚽ 90' -
Foley Dominic 84' -
Kelhar Dejan 90' -
  Bank G Beoordeel
dos Santos Silva Reynaldo 23' -
Vossen Jelle 18' -
Sergeant Tony 6'  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
El Mouataz Hassan 90' -
Tiko Tsholola 60' -
Dupré Frederic   90' -
Doll Olivier 90' -
Overmeire Killian 90' -
Leko Ivan 90' -
Carevic Mario 69' -
De Pauw Nill 24' -
Sokota Tomislav 90' -
Malki Sabah Sanharib 90' -
  Bank G Beoordeel
Gueye Ibrahima 66' -
Perbet Jérémy 30' -
Mbayo Marcel 21' -
Herbeleef Cercle Brugge - Sporting Lokeren