Hoogspanning op Belgische velden

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Hoogspanning op Belgische velden
Foto: © SC

Witse mag dan de populairste Vlaming zijn op zondagavond. Dit weekend verschuift de spanning volledig naar de Belgische voetbalvelden. De voetbalfan krijgt maar liefst zeven wedstrijden met inzet voorgeschoteld.

De meeste spanning is er voor de play-offs 1. Maar liefst zeven ploegen strijden om de laatste drie plaatsjes bij de top zes. Met Zulte Waregem - Standard, een wedstrijd die altijd al bol staat van de spanning, en Sint-Truiden - Germinal Beerschot staan er bovendien twee rechtstreekse confrontaties op het programma. De Rouches en de Ratten gooien hun laatse troeven op tafel. 

AA Gent is sinds afgelopen weekend zeker van een plekje in play-offs 1, maar toch is elk punt belangrijk om straks met een zo ruim mogelijke voorsprong op de concurrentie te kunnen starten. De bezoekers uit Charleroi zijn sinds woensdag zo goed als zeker van het behoud en kunnen vrijuit voetballen.

Ook KV Kortrijk beschikt over goede papieren, maar de troepen van Georges Leekens moeten het opnemen tegen Lokeren. De Waaslanders hebben de punten meer dan nodig. Zij leveren nog volop strijd om het behoud met Roeselare.

De West-Vlamingen zullen de punten echter ook niet cadeau krijgen. Roeselare moet op bezoek bij proviniciegenoot Club Brugge, dat de kloof met Anderlecht niet meer groter wil zien worden.

De confrontatie tussen Anderlecht en Racing Genk blijft een topper, maar is zondag misschien wel de partij met de minste inzet. De Limburgers zijn uitgeteld voor play-off 1 en paars-wit behoudt in het slechtste geval negen punten voorgift op Club Brugge.

Ook voor Westerlo is er nog weinig te winnen tegen Cercle Brugge. Groen-zwart droomt stiekem nog wel van de top zes.

U kan alle wedstrijden zondagavond LIVE volgen op Voetbalkrant.com. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties