Antwoorden op vraag 16

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwoorden op vraag 16
Foto: © SC

Gisteren gaven we u enkele tips om enkele WK-eindrondes te vinden. Echt moeilijk was het uiteraard niet.

1. Andres Escobar scoorde op het WK 1994 in Amerika een owngoal die hij met zijn leven bekocht. Een hond met een bal was de mascotte van die eindronde en Jennifer Lopez zong voor de finale ‘Let’s get loud’.

2. Hier zochten we het WK van 1986 in Mexico, dat enkele maanden voor de aftrap af te rekenen kreeg met een aardbeving. Oorspronkelijk moest dat toernooi plaatsvinden in Colombia. Maradona scoorde in 1986 ook met de hand van God tegen Engeland.

3. Vittorio Pozzo leidde in 1934 in Italië het gastland naar de eerste wereldtitel. Bernard Voorhoof scoorde toen de eerste Belgische WK-goal ooit en titelverdediger Uruguay ontbrak.

4. In 2002 in Zuid-Korea en Japan scoorde Ilhan Mansiz de laatste WK-golden goal. Het was tevens het laatste WK van scheids Pierluigi Collina. Hij leidde de finale, waar Oliver Kahn in de fout ging. De Duitser werd wel de beste doelman van het toernooi.

5. Op Wembley werd in 1966 in Engeland de finale van het WK gespeeld. Gastland Engeland won dankzij onder meer een controversiële goal van Geoff Hurst. Engeland wordt ook wel ‘home of football’ genoemd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties