Verslag: Kabouter Wesley kopt Nederland naar halve finales

Verslag: Kabouter Wesley kopt Nederland naar halve finales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ongelooflijk voor wie enkel de eerste helft zag, maar Nederland plaatste zich voor de halve finales van het WK na een beresterke tweede helft. Met dank aan Wesley Sneijder. En ook aan Felipe Melo, die zich een terechte rode kaart op de hals haalde.

Geen studieronde in deze wedstrijd. Beide ploegen begonnen direct gretig aan de wedstrijd. Brazilië had het betere van het spel en waarschuwde Nederland al na tien minuten. Robinho scoorde, maar Bastos - die de voorzet gaf - liep buitenspel.

Uitstel van executie, want vijf minuten later was het wel raak. Felipe Melo speelde Robinho, die wel heel veel ruimte kreeg, door het centrum aan en voor de wispelturige Braziliaan was het een koud kunstje om de bal onder Stekelenburg in doel te schuiven.

Eerste helft voor Brazilië

Brazilië had in de eerste helft nog de beste kansen. Juan trapte net over het doel van Stekelenburg en Kaka viseerde de kruising. Een serieuze redding van Stekelenburg voorkwam dat de match al voor de rust gespeeld was.

Nederland had het bijzonder moeilijk om aan kansen te komen. Van Persie zat in de greep van de centrale verdedigers en ook Robben kreeg geen vat op het spel. Zwakke afstandsschoten van Sneijder en Kuijt vormden geen probleem voor de Braziliaanse doelman Julio Cesar. Het middenveld werd gewoon overlopen en eenzame spits Van Persie kon nooit echt aangespeeld worden.

Omgekeerde wereld

Als Brazilië de eerste helft kon opeisen, was de tweede helft helemaal oranje getint. Of moeten we zeggen Sneijder-getint, want de kleine middenvelder trapte eerst een voorzet rechtstreeks in doel. Julio Cesar ging grandioos naast de bal en Felipe Melo beroerde het leer nog even. Een heel bizarre goal, die wellicht op de kap van Julio Cesar zal geschoven worden.

Een kwartier later was het weer Sneijder-time: een hoekschop van Robben werd door Kuijt goed doorgekopt. De kleinste man op het veld: Wesley Sneijder kon er zijn hoofd tegenzetten en de bal verdween in de verste hoek. Nederland op rozen.

Felipe Melo flipt

Even later sloegen de stoppen door bij Felipe Melo. Na een fout op Robben ging hij nog even op het lichaam van de vaardige rechterflank staan. De Japanse scheidsrechter haalde terecht rood uit zijn zak.

Brazilië met tien en het kon geen vuist meer maken tegen de Hollanders die opeens vleugels kregen. Met de halve finales in zicht plooiden de elf oranje-spelers zich dubbel en haalden makkelijk het einde. Brazilië kon geen kansen meer versieren tegen een oppermachtig Nederland. Leukste wedstrijd van het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties