De Bleeckere keert dinsdag terug naar België

Steven Bologne
| 0 reacties
De Bleeckere keert dinsdag terug naar België
Foto: © SC

Onze landgenoot Frank De Bleeckere wordt dinsdagochtend op Zaventem verwacht. Geen finale voor de “Gouden Fluit 2010”, dat was al langer duidelijk. Ook de kleine finale werd hem niet gegund. De Bleeckere zelf blijft er nuchter bij.

“Toen we zagen dat er twee buurlanden bij de laatste vier zaten, was het duidelijk dat de kans op een vierde wedstrijd heel miniem was”, legt Frank De Bleeckere uit op zijn website. “Dit moeten we aanvaarden, wij zijn altijd afhankelijk van de landen en daar kunnen we niet buiten. Langs de andere kant zijn we best fier dat we nu de nieuwe Belgische recordhouders zijn met 7 WK matchen in onze loopbaan. Ik wil daarom mijn assistenten Peter Hermans en Walter Vromans bedanken voor hun schitterend werk tijdens dit WK.”

De Bleeckere floot in totaal drie wedstrijden op het WK. In de poulefase was dat Argentinië – Zuid-Korea en VS – Algerije. In de achtste finales kreeg hij Japan – Paraguay toegewezen. Samen met Peter Hermans fungeerde hij nog als vierde en vijfde official in de halve finale tussen Duitsland en Spanje.

Vier jaar geleden kreeg onze landgenoot nog vier wedstrijden in Duitsland. Met deze drie in Zuid-Afrika erbij halen ze het Belgisch record van zeven wedstrijden. De vorige recordhouder John Langenus werd daarmee van de troon gestoten.

Dinsdagochtend om 8u30 wordt De Bleeckere op Zaventem verwacht. Hij zal er dan de Belgische pers te woord staan omtrent hun verblijf van vijf weken in Zuid-Afrika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties