Scheidsrechterbaas FIFA: "Hoog niveau gehaald op WK"

Sam Soetaers
| 15 reacties
Scheidsrechterbaas FIFA: "Hoog niveau gehaald op WK"
Foto: © SC

Het WK loopt op zijn laatste benen en dus kan er stilaan maar zeker een eindbalans opgemaakt worden. De Scheidsrechterscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA voerde alvast een studie uit en kwam tot een verrassend resultaat.

De studie van de FIFA wijst uit dat de scheidsrechters op het WK in 96 procent van de gevallen, een juiste beslissing namen. De Wereldvoetbalbond maakte de resultaten van deze studie zaterdag bekend. "En dus kan je concluderen dat de arbitrage van een hoog niveau was op het Wk", besluit de voorzitter van de Scheidsrechterscommissie José-Maria Garcia-Aranda. "De cijfers liegen niet", gaat de Spanjaard verder. "We hebben 62 wedstrijden op dit WK geanalyseerd en we hebben de resultaten intern besproken."

"Er zijn op dit WK ook minder gele-en rode kaarten gevallen", weet de scheidsrechtersbaas nog. "Ook het aantal geblesseerde spelers zakte opmerkelijk in vergelijking met vorige edities. Dat wijst erop dat de scheidsrechters de wedstrijden onder controle hadden en de spelers beschermd hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties