Baert zes tot zeven maanden buiten strijd

Steurbaut Kersten
Baert zes tot zeven maanden buiten strijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp zal de komende maanden niet kunnen rekenen op Kevin Baert. De jonge middenvelder liep in de oefenwedstrijd tegen Germinal Beerschot een zware open enkelblessure op.

Baert blesseerde zich net voorbij het halfuur in een duel met Pieterjan Monteyne. “Een spijtig ongeluk”, stelt Germinal Beerschot-trainer Glen De Boeck.

De 23-jarige Baert werd onmiddelijk naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werd hij rond 18 uur al geopereerd. “Er is geen breuk”, stelt een aangeslagen Colin Andrews duidelijk. “Maar de ligamenten van zijn enkel zijn volledig doorgescheurd. Dat is hetzelfde als een breuk.”

“We zijn hem zeker voor zes tot zeven maanden kwijt. Dat is een zware domper op de feestvreugde. Ik had liever verloren en Kevin nog steeds ter beschikking gehad.”

Kokhalzen

Ook doelpuntenmaker Yannick Put houdt nare herinneringen over aan het incident. “Ik stond er heel dicht bij en zag het bloed door zijn kous vloeien. Ik begon te kokhalzen. Het is heel erg voor hem. Hij is een goede vriend van me en ik wens hem het beste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties