Ploegvoorstelling: Doet Van Heerden Westerlo schitteren?

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Ploegvoorstelling: Doet Van Heerden Westerlo schitteren?
Foto: © SC

Jan Ceulemans begint aan zijn tiende seizoen als trainer van KVC Westerlo. Kan de Caje zijn jubileum opluisteren met de kwalificatie voor play-offs 1?

KERN

Jan Ceulemans verliest met Aleksandr Iakovenko en Nico Van Kerckhoven twee belangrijke spelers. De Oekraïener stond garant voor doelpunten en assists, de Belg bracht veel ervaring bij in het Kuipje.

Maar op z’n Kempisch wist Westerlo in alle stilte de rangen te versterken. Daniel Chavez was een maatje te klein voor Club Brugge, maar kan in Westerlo de ploeg zeker een dienst bewijzen. En als Elrio Van Heerden gespaard blijft van blessures heeft Westerlo één van de smaakmakers uit de Belgische competities op zijn loonlijst staan.

Als de transfer van Christian Brüls rond raakt – MVV betaalde de Belg drie maanden niet, maar weigert een vrije transfer, heeft Westerlo nog een potentiële revelatie in zijn rangen. En misschien wordt de terugkeer van de geblesseerde Jaime Ruiz wel de beste transfer van het seizoen. Het wordt ook afwachten of Lens Annab zijn goede prestaties van vorig seizoen kan bevestigen.

In: Daniel Chavez (Club Brugge), Elrio Van Heerden (Sivasspor), Laurent Clerbois (Standard), Christian Brüls (MVV), Geoffrey Cabeke (Brussels), Omar Bennansar (Schoonbeek)

Uit: Nico Van Kerckhoven (einde carrière), Aleksandr Iakovenko (Anderlecht), Emmanuel Sarki, Jo Christiaens, Obiora Odtia, Sahine Emre

VERWACHTING: Play-off 2

Herman Wijnants was één van de bezielers van de competitiehervorming, maar voor zijn club was de nieuwe formule geen succes. Westerlo kende een moeilijk seizoen, maar eindigde sterk in play-off 2. Trainer Jan Ceulemans kan verder bouwen op het goede slot en heeft met Van Heerden en Chavez alternatieven om het verlies van Oleksandr Iakovenko op te vangen. Als Jaime Ruiz dan zijn niveau terugvindt, is Westerlo tot mooie dingen in staat. Dat het in de Kempen altijd rustig blijft, spreekt alleen in het voordeel van Ceulemans.

BLIKVANGER: Elrio Van Heerden

Blessures hielden Elrio Van Heerden van een doorbraak bij Club Brugge, maar de kleine Zuid-Afrikaan toonde dat hij het potentieel heeft om één van de sterren van de Belgische competitie te worden. Wat Oleg Iachtchouk (blessuregevoelig bij Anderlecht) voor Cercle betekent, kan Van Heerden voor Westerlo worden. In een rustige omgeving en minder wedstrijden op het programma kan hij misschien wel blessurevrij blijven. En dan zullen de supporters van Westerlo kirren van plezier.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 7de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties