Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Cercle en Charleroi in evenwicht
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge en Charleroi hebben op de eerste speeldag de punten gedeeld. Groen-zwart kwam wel op voorsprong, maar zag Charleroi op het einde van een bijzonder matige wedstrijd toch nog terug komen.

Zowel Cercle als Charleroi wordt dit seizoen een plaats onderin toegedicht en dat was er lange tijd ook aan te zien. Tot aan het openingsdoelpunt viel enkel de prachtige nieuwe Brugse grasmat op.

De 1-0 van Cercle na 25 minuten kwam dan ook uit de lucht gevallen. Reynaldo kwam goed ingelopen en trapte een haast perfecte voorzet van Evens tegen de netten. Charleroi probeerde nadien wel, maar slaagde er niet in om echt druk te zetten.

In de tweede helft creëerden de Carolo's wel enkele goede kansen. Théréau kreeg twee opgelegde mogelijkheden, maar verkwanselde ze allebei. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Franquart trapte de bal naar voren, Gueye werkte perfect af: 1-1. Daar bleef het ook bij.