Vanhaezebrouck: "Heb een hechte groep gesmeed"

Steurbaut Kersten
| 40 reacties
Vanhaezebrouck: "Heb een hechte groep gesmeed"
Foto: © SC

Zo vaak werd hij vorig jaar met de grond gelijkgemaakt, Hein Vanhaezebrouck. De West-Vlaming hervond echter de energie om terug te slaan. En hoe. Met een meer dan verdiende zege tegen gouwgenoot Club Brugge.

“Ik ben heel tevreden”, glundert Vanhaezebrouck. “Hier hebben we zes weken voor gewerkt. Ik vreesde ervoor dat we in de slotfase nog het bijltje zouden leggen. Deze wedstrijd was voor deze groep nog maar de tweede test van het seizoen, na Rijsel.”

Maar een enthousiast Kortrijk hield uiteindelijk nog makkelijk stand. “Ik heb veel energie in deze jongens gestoken”, aldus Vanhaezebrouck. “Tijdens een teambuildingsweekend hebben we een hechte groep gesmeed. Dat is een belangrijk gegeven voor een ploeg als KVK. Zeker met al die nieuwkomers. Maar na een week voelden ze zich al helemaal thuis.”

Vanhaezebrouck verraste tegen Club Brugge met fris en aanvallend voetbal. Hij greep zelfs terug naar zijn vorig jaar verguisde driemansdefensie. “We hadden ons ook kunnen ingraven, maar ook dan kan je verliezen. Nu hebben we ervoor gekozen om vrank en vrij te voetballen.”

“Club Brugge heeft een goed elftal, maar het kwam moeilijk in zijn spel. Dat is onze verdienste. De spelers hebben de analyse goed uitgevoerd op het veld en de key-elementen van Brugge lam gelegd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties