Datum: 03/08/2010 20:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Lotto Park
TNS leggen Anderlecht B geen strobreed in de weg
Nico Wieme
| 0 reacties
TNS leggen  Anderlecht B geen strobreed in de weg
Foto: © SC

Met een veredeld B-elftal heeft Anderlecht zich makkelijk geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Paars-wit had aan The New Saints geen klant en freewheelde naar een simpele overwinning.

In vergelijking met de heenmatch wijzigde Ariël Jacobs zijn ploeg op maar liefst zes posities. Jan Lecjaks, Thomas Chatelle, Lukas Marecek, Tom De Sutter, Pablo Chavarria, Victor Bernadez en Nemanja Rnic verschenen aan de aftrap. Gevestigde waarden zoals Olivier Deschacht, Mbark Boussoufa, Jonathan Legear en Guillaume Gillet moesten genoegen nemen met een zitje op de bank. Lucas Biglia en Cheikhou Kouayté waren geblesseerd.

Heer en meester

Hoewel Anderlecht met een experimenteel elftal aan de aftrap verscheen, nam de thuisploeg meteen het heft in handen. Iets over het kwartier lanceerde Pablo Chavarria  Sacha Kljestan richting TNS-doel. De Amerikaan toonde zich altruïstisch en had oog voor de vrijstaande Tom De Sutter. Die schoof het leer onder Paul Harrison in doel.

Even leek paars-wit op zijn elan door te gaan. Matias Suarez degradeerde Philip Baker tot een standbeeld, maar zag zijn plaatsbal dan rakelings voorlangs gaan. Meteen daarna ging bij de thuisspelers de voet van het gaspedaal. The New Saints kregen wat meer ademruimte, al konden zij Silvio Proto niet bedreigen. De Brusselaars kregen vlak voor de pauze de kans op een dubbele voorsprong, maar De Sutter nam een voorzet van Thomas Chatelle niet goed op de slof.

Ook na de pauze hield Anderlecht de touwtjes stevig in handen. De Welshman wisten van geen hout pijlen maken en toonde zich niet meer dan een goede sparringpartner voor de Belgische kampioen. Chavarria, De Sutter, Lecjaks en Roland Juhasz verkwanselden enkele wenkende mogelijkheden.

Lukaku

Het was voor de bezoekers echter uitstel van executie. Op een kwartier tijd deed de ingevallen Romelu Lukaku tweemaal de netten trillen. Eerst knalde het jonge Belgische talent een voorzet van Lecjaks keihard in het dak van het doel, kort daarop ontdeed hij zich makkelijk van zijn belager en plaatste de bal mooi in de linkerbenedenhoek.

Anderlecht plaatst zich makkelijk voor de play-offs van de Champions League. Daarin hoopt de Belgische recordkampioen eveneens op een haalbare kaart zodat de poort naar het echte Kampioenenbal kan opengebeukt worden.

Herbeleef Anderlecht - The New Saints

Vooraf