Desailly bereid om bondscoach te spelen

Benny Gillain
| 1 reacties
Desailly bereid om bondscoach te spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het vertrek van Milovan Rajevac is Ghana op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Franse ex-international Marcel Desailly is bereidt die job op zich te nemen als de kans zich voordoet.

Ghana benaderde Desailly al tweemaal voor de positie van bondscoach. Eerder vond hij dat hij niet rijp was voor die taak op zich te nemen, maar nu spreekt hij anders.

"Ik ben nu klaar om de Black Stars te coachen", zegt hij tegen tv-zender Viasat. Desailly, geboren in Ghana uit Ghanese ouders, maar als voetballer actief voor Frankrijk, vindt dat de tijd dus rijp is.

Zijn palmares is allezins indrukwekkend te noemen. Naast Nantes en Olympique Marseille, speelde de verdediger ook bij AC Milan en het Engelse Chelsea. Als international speelde hij 116 wedstrijden voor Les Bleus.

"Zijn indrukwekkende spelerscarrière maakt hem een populaire kandidaat voor het ambt. We moeten een Ghanees nemen, maar niet iemand uit eigen land", meent oud-Ajacied Samuel Kuffour. "Het moet iemand zijn die respect afdwingt, iemand die als speler alles heeft meegemaakt." Desailly voldoet aan die omschrijving.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties