Analyse Rode kaarten en kantelmomenten

carol Vander Cruyssen
| 7 reacties
Rode kaarten en kantelmomenten

Aalst won na een vroege rode kaart voor de bezoekende doelman de topper tegen Geel-Meerhout. Ook op de velden van Coxyde, Torhout en Olsa Brakel waren rode kaarten kantelmomenten in de wedstrijden. Ronse pakt ondertussen 6 op 6 sinds zijn trainerswissel.

Aalst als enige ploeg nog steeds ongeslagen

Alle ogen waren op deze zevende speeldag vanzelfsprekend gericht op het goed gevulde Pierre Cornelisstadion, waar de twee enige ongeslagen ploegen het tegen elkaar opnamen. De gasten uit Geel-Meerhout kwamen als leider op bezoek met twee punten meer dan de thuisploeg Eendracht Aalst. Na een evenwichtig begin, werd de wedstrijd op het kwartier al in een definitieve plooi gelegd. De bezoekende doelman Schurmans haalde Depoitre neer in de zestienmeter en kreeg prompt rood. De strafschop werd door Filipovic binnengetrapt en Aalst zat meteen op rozen. Dit kwam de spankracht van de wedstrijd natuurlijk niet ten goede. Aalst controleerde vervolgens de match en op slag van rust scoorde Depoitre de 2-0. De tweede helft was een maat voor niets. De Schutter nette de 3-0 en in de slotfase mocht Claes de eerredder binnentrappen. Aalst klimt als enige ongeslagen ploeg nu over Geel-Meerhout naar de eerste plaats. Coxyde herpakte zich na zijn zwakke prestatie van op Izegem, maar ook hier zou een uitsluiting het verloop van de wedstrijd bepalen. FCN Sint-Niklaas kwam vroeg op voorsprong via Rodrigo De Oliveira. Bezoeker Van Goethem pakte op het half uur echter zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig gaan douchen. Coxyde putte moed uit die uitsluiting en kwam op gelijke hoogte via Syx. Na de rust duwde de thuisploeg door en behaalde via doelpunten van Ternier, alweer Papa Sène en Hillewaere uiteindelijk nog een heel ruime overwinning. De kustploeg komt hiermee weer op de derde plaats.

Hoogstraten op kousenvoeten

Hoogstraten is de verrassende vierde in de rangschikking. Na een matige start pakt het team een 12 op 12. Vigor Hamme was een maatje te klein in de Kempen. Via doelpunten van Glenn Van Der Linden, tweemaal Fockaert en Schrauwen, won het ruim van een zwalpend Hamme. Hamme zakt weg naar de kelder van het klassement. Daar krijgt het het gezelschap van spektakelploeg Olsa Brakel. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen scoorde de voorbije drie matchen liefst elf doelpunten, maar behaalde slechts vier punten. Tegen de andere staartploeg uit Wielsbeke leek het op een gemakkelijke zege af te stevenen. Via goals van Antheunis, Praet en Delie had het een comfortabele voorsprong uitgebouwd. Devic had tussendoor wel nog de gelijkmaker gescoord, maar niets leek een overwinning van Brakel nog in de weg te staan. Op slag van rust kreeg Knipping echter direct rood en bezoeker Filiz profiteerde van de desorganisatie van de thuisploeg om onmiddellijk de aansluitingstreffer te scoren. Olsa verdedigde in de tweede helft met man en macht, maar Carton scoorde de gelijkmaker, een kwartier voor affluiten. In de slotfase werd ook bezoeker Filiz nog uitgesloten, meteen zijn tweede rode kaart in evenveel matchen. Na vijf opeenvolgende nederlagen, konden de West-Vlamingen eindelijk nog eens een punt halen. Op Torhout werd een gelijkaardig spektakel opgevoerd. Bezoeker Deinze is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen en het zag er aan de rust goed uit. Dekeyzer had de thuisploeg wel op voorsprong gebracht, maar Papa Meïsa Ngom zette dit recht, al had hij bij het tweede doelpunt de hulp van thuisspeler Lavens nodig. Halverwege de tweede helft zag het er plots minder rooskleurig uit voor de bezoekers, toen Dekeyzer zijn tweede van de avond scoorde en bezoeker Lauwers onmiddellijk hierop werd uitgesloten. In het tumult mocht ook trainer Franky Dekenne een uitkijkpost in de tribune gaan zoeken. Dries Bernaert bracht Torhout op voorsprong, maar in blessuretijd kon opnieuw Ngom nog een punt uit de brand slepen. Deinze blijft wel als enige ploeg zonder overwinning.

Ronse en het effect van de trainerswissel

Cappellen echter behaalde wel zijn eerste zege van het seizoen. Bezoeker Temse kwam op het uur nochtans op voorsprong via Hermans, maar zijn doelpunt werd al vlug ongedaan gemaakt door de gelijkmaker van Michel. In de slotfase bezorgde Grozdanic de thuisploeg de eerste seizoenszege. Cappellen springt hiermee over KSV Bornem, dat met Arsenal-score verloor bij Dessel Sport. De ploeg uit de kempen blijft vooral in eigen huis een oninneembare vesting, want tot op heden incasseerde het op eigen veld nog geen enkel tegendoelpunt. Het scoorde wel met een gelukje, toen een schot van Hannes afweek op een bezoeker. Dessel komt hiermee in de top vijf, Bornem hangt nog steeds onderaan. Het versterkte zich ondertussen wel nog met Gertjan Martens, vorig jaar actief bij het ter ziele gegane SK Beveren. Oudenaarde kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen nieuwkomer Izegem. Van Damme bracht de roodzwarten al vroeg op voorsprong, maar via Jesse Martens en Thompson Ode, zette de thuisploeg dit nog voor de rust recht. Tijdens de rust viel de regen met bakken uit de lucht, maar het was Vandoorne die de thuisploeg onmiddellijk na de rust een koude douche bezorgde. De thuisploeg claimde in de slotminuut nog een strafschop, na trekfout op Vivé. Izegem vestigt zich door dit gelijke spel in de middenmoot, Oudenaarde zakt na een goede start langzaam weg uit de top. Het krijgt in de subtop nu wel het gezelschap van buur SK Ronse, dat nipt ging winnen op Waregem. Interim-trainer Billiet pakt zo uit met een zes op zes. Palmieri scoorde op slag van rust met een knap vluchtschot. Merkwaardig is dat Ronse met slechts vijf gescoorde doelpunten al elf punten behaalde. Het heeft samen met Dessel wel de op één na beste verdediging. Aalst kan na het komende weekend zijn leiderspositie verstevigen als het wint op het veld van Temse. Het nummer twee, Geel-Meerhout, ontvangt immers het nummer drie uit Coxyde…

Er werd opnieuw veel gescoord in 3de klasse. Liefst 34 doelpunten konden worden bejubeld. Slechts drie ploegen konden de nul houden en 5 spelers mochten voortijdig gaan douchen.