Speeldag: Ronde 6
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge gunt Van der Elst geen stunt
Fabian Morren

Club Brugge heeft zich niet laten verrassen door Lommel United. De ploeg van Adrie Koster had het vooral in de tweede helft lastig met de tweedeklasser, maar won wel met 3-1.

Club Brugge had wat goed te maken na nederlaag bij Lokeren. Blauw-zwart begon dan ook zeer gretig aan de wedstrijd. Al na twee minuten leverde dat een kans op voor Lestienne, maar Sengier hield Lommel overeind. Een minuut later moest de doelman zich wel gewonnen geven op een poging van Ronald Vargas. De Venezolaan krulde de bal mooi in de hoek binnen.

Lommel acteerde vooral in defensief opzicht te zwak. De tweedeklasser kende daardoor heel wat problemen in de aanvangsfase. Halverwege de eerste helft verdubbelde Dorge Kouemaha, op aangeven van Vargas, de Brugse voorsprong. De wedstrijd leek zo al snel gespeeld. Club bleef domineren en had via een schot van Blondel nog een kans in de eerste helft.

Sterker Lommel
De bezoekers kwamen met een heel andere ingesteldhed uit de kleedkamers en dat loonde al heel snel.  Jason Oost legde terug op Guy Dufour, die stevig uithaalde en zo de aansluitingstreffer scoorde. Lommel kon de gelijkmaker plots ruiken en ging door op zijn elan. Toch kwam de tweedeklasser erg goed weg dat Lestienne en niet te missen kans nog over trapte.

Nadien kreeg Lommel kansen via Brouwers en Pinxten, maar zonder resultaat. Vooral Pinxten kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst kopte hij nipt over en wat later knalde hij hard op op Coosemans, die van

Adrie Koster zijn kans kreeg in doel. Lommel vergat de kansen af te maken en zoals wel vaker werd dat door de tegenstander afgestraft. Met een schuiver vloerde Jonathan Blondel doelman Sengier een derde keer en legde hij de wedstrijd in een beslissende plooi.