gntKAA Gent
tieKVK Tienen
Tim Smolders (pen) 22'
1-0
2-0
3-1
4-1
Datum: 27/10/2010 19:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent neemt simpel de maat van Tienen
Nico Wieme
| 0 reacties
Gent neemt simpel de maat van Tienen
Foto: © SC

AA Gent heeft niet te veel moeite moeten doen om KVK Tienen uit de volgende bekerronde te houden. De Buffalo's namen ruim afstand van de Vlaams-Brabanders die de match met zijn tienen eindigden.

Francky Dury maakte van het bekerduel tegen KVK Tienen gebruik om enkele wissels door te voeren. Zo nam Sébastien Bruzzese in doel de plaats in van Bojan Jorgacevic. Vooraan kreeg Shlomi Arbitman nog eens zijn kans. Ook Erlend Hanstveit en Mario Baric verschenen aan de aftrap.

AA Gent zette de tweedeklasser meteen vast op de eigen helft, maar echt doelgevaar bleef aanvankelijk uit. Halfweg de eerste periode ging Stijn De Smet neer in de Tienense zestien na een duw van Wouter Hias. Ref Laurent Colemonts aarzelde niet en kende de Buffalo’s een strafschop toe. Tim Smolders miste niet en bracht Gent van op de stip op voorsprong.

Op slag van rusten kon De Smet de score verdubbelen. Arbitman kopte een goed aangesneden voorzet van Wallace Pereirra naar de linkerhoek, maar de poging van de Israëliër werd van de lijn gekeerd. De Smet stond echter op de goede plaats om de rebound voorbij Ludovic Govoni te trappen.

Onmiddellijk na de rust kon Tienen ook eens dreigen. Het afgeweken schot van Issame Charaï belandde niet zo ver naast de kooi van Bruzesse. Het was uitstel van executie, want even later kopte Elimane Coulibaly de bal prachtig in de eigen winkelhaak. Gent smoorde de bezoekende hoop meteen. Smolders nette zijn tweede van de avond.

Tienen met zijn tienen

Toen Michaël Lacroix een kwartier voor tijd op zijn Vadis Odjidja’s tweemaal binnen dezelfde minuut geel kreeg, was het over and out voor de tweedeklasser. Soumahora diepte de kloof nog uit tot 4-1. De Buffalo’s plaatsen zich makkelijk voor achtste finales van de Beker van België waarin het in het eigen Ottenstadion Eupen treft.

Beker van België