Speeldag: Ronde 6
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen bekert verder na zevenklapper
Fabian Morren

KV Mechelen heeft zich heel makkelijk geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Malinwa schakelde derdeklasser Racing Waregem uit na een heel simpele zege: 7-0.

In het eerste halfuur beperkte KVM zich voornamelijk tot enkele schoten vanuit de tweede lijn. Die leverden niet echt veel gevaar op. Waregem-doelman Vergote had alles goed onder controle, en bij uitbreiding zijn hele team.

De bezoekers deden aardig mee, maar zagen David Destorme na een halfuur toch de score openen. Nauwelijks vijf minuten later stond het al 2-0. Vergote redde eerst nog een poging van Van Hoevelen, maar Mununga was in de rebound alert om het leer in doel te verwerken.

Vanaf dan was de veer gebroken bij Waregem. Nog voor de rust slikte de derdeklasser nog een goal van Julien Gorius. De West-Vlamingen probeerden ook na de rust te blijven voetballen, maar slikten nog vier doelpunten. Invaller Vidarsson kopte de 4-0 na vijf minuten in de tweede helft al binnen. Benteke, Gorius en Van Hoevelen dikten vervolgens aan tot 7-0.