Speeldag: Ronde 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Kwartje valt aan de kant van Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot heeft een grotere crisis afgewend. De Antwerpse club won uiteindelijk vrij eenvoudig van een enthousiast Eendracht Aalst. Al verdiende de derdeklasser wel meer dan de overdreven 3-0-cijfers.

Voetbalgeluk. Het is een term die wel eens te pas en te onpas wordt gebruikt, maar woensdagavond viel het kwartje op het Kiel in de eerste helft duidelijk aan de kant van Germinal Beerschot.

Eendracht Aalst kreeg na een halfuur spelen, bij een 1-0-achterstand, een strafschop na een haakfout van Martijn Monteyne op Wouter Moreels. Pedrag Filipovic zette zich achter de bal, maar de kapitein mikte de elfmeter in de tribunes. Binnen de minuut zette een lullig eigen doelpunt van Olivier De Castro de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Een tussenstand die Junior Negrao nog voor de gemiste elfmeter eigenlijk al had moeten maken.

Enthousiaste Ajuinen

En toch was het een gevleide voorsprong voor de troepen van Glen De Boeck. Een enthousiast voetballend Eendracht Aalst zette in de eerste helft met veel beweging vrij eenvoudig zijn voet naast die van de Antwerpse eersteklasser, die wel meer inzet toonde dan afgelopen zaterdag.

Bart Goor opende wel de score, maar de meeste dreiging kwam toch van de bezoekers. Een schot van Moreels ging maar een half metertje naast en De Castro ontdekte dat Thomas Kaminski uitstekend staat te keepen. Bovendien ontsnapte Victor Wanyama in de openingsminuten al aan een rode kaart.

Eendracht Aalst kreeg net voor de rust nog de kans om zich terug in de wedstrijd te spelen, maar ook Laurent Depoitre maakte kennis met Kaminski. Het was het uiteindelijke breekpunt voor de bezoekers uit Oost-Vlaanderen.

De oud-eersteklasser bleef er na de rust wel voor gaan, maar Germinal Beerschot controleerde vrij eenvoudig de wedstrijd. Na een uur nam Faris Haroun alle twijfels weg. De middenvelder knalde de 3-0 hoog in de touwen.

Kaminski tankt vertrouwen

De bezoekers uit de carnavalstad verdienden een aansluitingstreffer, al was het maar voor de fantastische steun van de ruim duizend meegereisde fans, maar Kaminski was vastberaden om zijn netten proper te houden en hield ook de ingevallen Ewout Denijs van een doelpunt. Het moet de jonge doelman vertrouwen geven na de vijf tegendoelpunten op Mechelen.

Germinal Beerschot bekert dus verder, maar het is duidelijk dat De Boeck nog veel huiswerk heeft om ook in eerste klasse goede punten te oogsten. Eendracht Aalst mag met opgeheven hoofd de bekercompetitie verlaten.