Speeldag: Ronde 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse kent geen problemen met Rupel Boom
Dennis Smeyers

Lierse had vanavond een flater van de bezoekende keeper nodig om de ban te breken tegen Rupel Boom, maar had daarna geen probleem met de tweedeklasser. Ondanks het feit dat het zelden overtuigde, won het met vanavond met 4-0.

Lierse had een vanavond een thuiszege, na het onverdiende gelijkspel tegen Zulte Waregem, broodnodig voor het vertrouwen. Eric van Meir stuurde zijn ploeg dan ook zeer aanvallend de wei in. Op het wedstrijdblad stonden Dequevy, Sonck, Radzinski en, dat was lang geleden, Jurgen Cavens.

Rupel Boom kwam zeker niet met dichtgeknepen billen naar het Lisp. Het speelde heel kort op de bal en zorgden voor het eerste gevaar. De door Lier gehoopte stormloop ging al zeker niet door. De thuisploeg vond geen gaatje in de Boomse verdediging en de slordigheden die hen ook tegen Zulte Waregem niet toelieten te scoren, stapelden zich weer op.

De bezoekers vonden het allemaal welletjes. Ze combineerden vaak beter en sneller dan Lierse, en van hun acties ging dan ook veel meer dreiging uit. Pas na twintig minuten kwam de eerste kans voor Lierse, Sonck kon een voorzet niet met een volley binnenwerken. Wanneer de Ninovieter echt in vorm is, werkt hij dit soort kansen af.

Gelukkig voor de thuisploeg besloot de bezoekende keeper ook even mee te spelen. Hij kwam te ver uit en ging dan flagrant naast de bal. Radzinski werkte dankbaar af in een leeg doel. De supporters reageerden cynisch: ‘merci keeper!’ Rupel Boom was van slag en daar kon Lierse van profiteren. Een mooie voorzet van de linkse kant werd door Sonck onhoudbaar in doel gekopt. Dit keer was Dries de Bodt kansloos.

De nummer tien van Lierse leek wel op dreef. Gaxa wandelde door de zestien van Rupel Boom, en legde de bal panklaar voor de vrijstaande Sonck. Die had nog de tijd om zijn wedstrijdanalyse te schrijven voor hij de bal binnentikte. Enkele minuten later moest het eigenlijk 4-0 staan, maar Cavens wachtte veel te lang om af te drukken.

Rupel Boom ging van trotse naar arme tweedeklasser, en probeerde vooral meer tegendoelpunten te vermijden. Daar hadden Sonck en Dequevy voor kunnen zorgen.  Enkel met een schotje voorlangs en een pegel van ver op de keeper door Dom kwam het nog in de buurt van Kujovic’ kooi. De rust was meer dan welkom, maar de wedstrijd leek al gespeeld.

Twaalf minuten, zo lang moest de voetbalsupporter op het Lisp wachten op de eerste bal tussen de palen. Hij was ook meteen tegen de netten. Nicaise trapte een vrije trap rechtstreeks in de linkerbovenhoek. Het was een doelpunt dat een vol stadion verdiende.  Van Meir reageerde door zijn twee scorende spitsen, Sonck en Radzinski rust te gunnen met het oog op de belangrijke clash tegen Eupen komend weekend.

De thuisploeg maakte nu helemaal niets meer klaar, Cavens bleef zwak spelen, en Kovacs en Abdel Wahed konden niet wat de spelers die zij vervingen konden. Lierse leek met het hoofd al in Eupen te zitten. Hopelijk beseften de Lierenaars dat het dit weekend allemaal sneller en nauwkeuriger zal moeten. Ze mogen zich er in ieder geval al aan optrekken dat ze vanavond probleemloos de achtste finales haalden.