Datum: 27/10/2010 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade Luc Varenne
Onmachtig STVV verslikt zich in Doornik
Steven Lammens
| 0 reacties
Onmachtig STVV verslikt zich in Doornik

STVV overleefde de zestiende finales niet na een nederlaag bij tweedeklasser Doornik. De mannen van Guido Brepoels waren vanavond niet bij machte om de verdediging van Doornik te ontgrendelen. De efficiëntie van de thuisploeg maakte het verschil.

Doornik-trainer Patrick Asselman kon geen beroep doen op zijn topschutter Mikael Nicoise. STVV-coach Guido Brepoels moest zonder Mark Volders, Tom Caluwé, Andrea Mutombo en Pape Camara naar Henegouwen afzakken.

Matige eerste helft

STVV kwam het best uit de start blokken. Een afgeweken bal van Gregory Christ kwam in de voeten van Yannick Rymenants terecht, die vervolgens Ibrahim Sidibe met een voorzet-schot probeerde te bereiken. De spits kwam echter net te kort. De eerste kans voor de thuisploeg was ook meteen raak. Een voorzet kwam in het pak bij David Duquesnoy terecht, die niet twijfelde en een grabbelende Sven Van der Jeugt verschalkte.

Doornik zat zo meteen in een zetel na deze vroege voorsprong. Dat was meteen ook het sein voor de Kanaries om de druk te verhogen maar dat resulteerde in een kans voor Christ maar zonder doelgevaar. Toch kwam Doornik nog dicht bij een tweede treffer maar niemand kon zijn hoofd tegen de bal zetten. De wedstrijd kabbelde rustig verder naar de rust.

Zwak STVV

De tweede helft begon zoals de eerste helft is geëindigd. Doornik verdedigde zijn voorsprong en STVV bleek te machteloos om weerstand te bieden. De eerste kans was voor de thuisploeg en deze was meteen ook raak. Olungu Lomani kon optimaal profiteren na balverlies van Vincent Euvrard en legde bal keurig naast Van der Jeugt. De bezoekers waren na het tweede doelpunt volledig van slag en voetbalden zonder vertrouwen. Na een tiental minuten kwamen de Truienaars weer opzetten maar doelman Steven Gueguin stond pal. In de blessuretijd moest hij zich toch gewonnen geven na een schot van Sidibe waarop Christophe Bertjens goed meevolgde en zo makkelijk kon binnentikken. Doornik begon als nog te paniekeren, maar Hervé Onana kon de laatste kans niet afwerken.

Efficiënt Doornik

Na de uitschakeling van Charleroi, werd STVV met hetzelfde lot bestempeld. STVV was machteloos en speelde zonder bezieling, waardoor Doornik de meeste efficiënte ploeg was en daarmee een ronde verder mag. Daarin spelen ze opnieuw een thuismatch en deze keer tegen promovendus Lierse.

Herbeleef FC Doornik - STVV

Beker van België