The Fox terug naar Jan Breydel

Fabian Morren
| 11 reacties
The Fox terug naar Jan Breydel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge - Lommel wordt vanavond een speciaal bekerduel om meerdere redenen. Zo keert Franky Van der Elst, de coach van Lommel, terug naar de heimat en komt Peter Balette, assistent-trainer van Club Brugge, zijn oud-club nog eens tegen.

Balette kent nog maar weinig mensen in Lommel. "Alleen met voorzitter Frans Luyckx converseer ik af en toe nog eens via sms", zegt hij. "Mijn respect voor hem is enorm. Maar intussen ben ik al bijna vier jaar weg, dan verwateren de contacten. Nochtans heb ik heel mooie herinneringen aan die tijd."

Van onderschatting is langs Brugse kant vanavond alvast geen sprake. "We zullen scherp moeten zijn, heel scherp", weet Balette. "Club Brugge is een topclub, voor ons is elke match cruciaal. Ik hoop ook dat onze fans ons zullen steunen."

Franky Van der Elst was jarenlang speler en nadien ook hulptrainer bij Club Brugge. Voor hem was de bekerloting dus extra speciaal. Vanavond keert de oud-Rode Duivel terug naar zijn grote liefde.

"Ik kwam ook al op Jan Breydel met Lokeren, Germinal Beerschot en Brussels. Maar toch doet het me nog altijd iets. Die 15 jaar veeg je niet uit. Het blijft de club die me het meest aan het hart ligt", aldus Van der Elst.

Van der Elst acht de kans op een stunt eerder klein. "Er is heel veel te doen over Club sinds de nederlaag tegen Lokeren. Ze zullen dus op scherp staan. Een maand geleden hoopte ik dat ze in deze drukke periode een paar andere jongens zouden laten spelen, maar dat gaat nu het geval niet zijn."

Net als vorig jaar draait Lommel mee aan de top in tweede klasse. Op dit moment staan de Limburgers op de vijfde plaats, op vier punten van leider Beveren Waasland. De situatie van Club Brugge is bekend. Blauw-zwart kan zich geen misstap veroorloven na de nieuwe opdoffer in Lokeren.

Wat denkt BWIN over de match?

Club Brugge is natuurlijk favoriet. Lommel kan daarentegen een mooie stuiver opleveren als u geld inzet op een Limburgse zege. U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website.

Steekt Club Brugge de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 180 euro bij een gok van 150 euro.

Durft u wedden dat Lommel wint, dan scoort u 1800 euro bij Bwin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties