Belgische doelman Pardo: "Spelen met Messi en Iniesta was droom"

Jarryd Naegels
| 12 reacties
Belgische doelman Pardo: "Spelen met Messi en Iniesta was droom"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Urko Pardo is sinds dit seizoen de vaste nummer één bij Europese topclub Olympiakos. "Urko wie?", zult u denken. De Belgische goalie verdrong icoon Nikopolidis uit doel bij de Griekse club en is bezig aan een prima seizoen.

In België is Pardo een onbekende. Toch heeft hij een basisplaats bij de Griekse topper nadat hij daar boegbeeld Antonis Nikopolidis naar de bank verdrong. En dus staat er naast Kevin Mirallas ook nog een tweede landgenoot tussen de lijnen in Piraeus.

De Spaanse Belg kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en Barcelona. Bij de Catalanen haalde hij ook drie keer de bank van het eerste elftal. “Het was altijd een groot verlangen om voor het eerste team van Anderlecht te spelen”, zegt hij in HNB. “Maar ik kon plots naar Barcelona. Dan twijfel je niet.”

“Het was een droom die uitkwam toen ik op de bank mocht zitten als back-up van Victor Valdés. Bij de jeugd speelde ik samen met jongens als Messi en Iniesta. Dat waren echt sympathieke gasten. Ronaldinho was echter de meest warme. Ondanks dat hij daar de vedette was, ontfermde hij zich over de jongeren.”

Via omzwervingen bij onder andere Rapid Boekarest heeft Pardo nu een basisstek bij Olympiakos. “Gelukkig reageerde Nikopolidis er goed op. Ook de fans waren positief. Ik had daar toch wat schrik voor, want hij is een icoon in Griekenland. Ik ben nu goed aan het spelen. Maar ik blijf geconcentreerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties