Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en Eupen houden elkaar in evenwicht
Ruben Philippe

Westerlo en Eupen hebben de punten gedeeld. Na een sterke eerste helft van Eupen stonden de bezoekers 0-1 op voorsprong na een goal van Vandenbergh. In de tweede helft startte Westerlo een versnelling hoger en stond het vrijwel meteen 1- 1.

De thuisploeg kon geen beroep doen op de geblesseerde De Petter en de geschorste Corstjens. Daardoor dropte Ceulemans de jonge debutant Cools in de Westelse verdediging. Bij Eupen kwam Panizzolo opnieuw in de ploeg na een weekje schorsing. Kocabas was de man die plaats moest ruimen.

Westerlo-doelman De Winter speelde na vier minuten al bijna voor Sinterklaas toen hij half mistrapte op een terugspeelbal. Gelukkig voor de doelman kon Eupen niet profiteren. Nadien kreeg de thuisploeg de betere kansen, maar stond Werner pal. Zo geraakten Henrique en Farssi niet voorbij de doelman.

Eupen voetbalde aardig mee maar had het bijzonder moeilijk om aan kansen te komen. Een vrije trap van Lepiller spatte uiteen op de paal. Westerlo leek nadien op weg naar de openingstreffer, maar het doelpunt van Farssi werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Toen de thuisploeg even later een strafschop kreeg, was het opnieuw Werner die de netten schoon hield. De zwakke poging van Mravac kende geen succes. Aan de overkant had Vandenbergh wel succes. Mombongo slalomde zich voorbij doelman De Winter en bood zo de makkelijke inschuiver aan Vandenbergh aan. Eupen kon zo met 0-1 de rust in.

De preek van Ceulemans tijdens de pauze mistte zijn effect niet. Na amper twee minuten voetballen hing Farssi de bordjes opnieuw gelijk. Ditmaal stond hij wel buitenspel, maar het doelpunt mocht toch gevierd worden. De thuisploeg kreeg de smaak te pakken en kon opnieuw dreigen via Henrique. De Braziliaan werd in het straatje gestuurd en kwam zo oog-in-oog met Werner. De doelman kon de lob van de Westelse spits nog net onschadelijk maken.

Na de pittige start bleven de supporters op hun honger zitten. Een kopbal van de ingevallen Jefferson en een schot van Henrique waren de enige doelpogingen na de gelijkmaker. Daardoor eindigde de partij op een terecht gelijkspel.