gntKAA Gent
chaCharleroi
Datum: 11/12/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent heeft de nodige moeite met Charleroi
Gent heeft de nodige moeite met Charleroi
Foto: © SC

AA Gent dacht, na een vroege goal, vertrokken te zijn voor een gezondheidswandeling. Charleroi maakte echter gelijk en na een rode kaart voor Lazitch was het uiteindelijk Conte die de Buffalo's verloste. Maar het spel was allesbehalve goed.

Dat AA Gent weinig angst had van Charleroi bleek uit de opstelling. Francky Dury gunde enkele jongens rust en roteerde vier spelers. Zo kwamen Soumahoro, Suler, De Smet en Wallace in de ploeg. Een luxe die de Gent-trainer zich kan permiteren met zo'n ruime bank. Charleroi-trainer Csaba stuurde daarentegen een heel jonge en onervaren ploeg het veld in.

Verschroeiend

De Buffalo's begonnen furieus aan de wedstrijd en via Conte gaf het de Carolo's een eerste waarschuwing. Blijkbaar hadden die niet goed opgelet, want bij de daaropvolgende hoekschop loste doelman Hatefi de voorzet van Soumahoro en Wils was goed gevolgd om eenvoudig binnen te tikken. Nog geen tien minuten gespeeld en Gent stond reeds op voorsprong. Maar wat een flater van de jonge Charleroi-doelman!

Gent domineerde eenvoudig en liet de zaken wat op zijn beloop. Charleroi kon niets klaarmaken dat ook maar op een degelijke aanval leek en de combinatie van die twee factoren kwam het spel niet ten goede.

Losada uit het niets

Dat Gent de teugels liet vieren, beklaagde het zich echter op het halfuur. Uit het niets kon Charleroi gelijkmaken. De bal viel voor de voeten van Losada en die schoot simpelweg zijn vijfde van het seizoen binnen. De verdediging van Gent leek even te slapen.

AA Gent probeerde via Soumahoro opnieuw de bakens te verzetten, maar Charleroi had moed geput uit de gelijkmaker en speelde veel enthousiaster. Gent probeerde wel, maar De Smet en Arbitman konden Hatefi niet meer verrassen. Het Gentse publiek morde omdat hun ploeg met 1-1 de kleedkamer in moest.

Lazitch rood, Conte bevrijdt

Gent begon gemotiveerd aan de tweede helft, maar enkel Smolders kon Hatefi even aan het werk zetten met een schot van dichtbij. Lazitch deed zijn ploeg echter geen plezier door zich een tweede gele kaart op de hals te halen nadat hij De Smet onderuit maaide. Dury reageerde door Soumahoro naar de kant te halen en goudhaantje El Ghanassy op het veld te brengen.

Charleroi dacht enkel nog aan verdedigen en dat werd afgestraft. De druk van AA Gent werd onhoudbaar en uiteindelijk was het Ibrahima Conte die met een hobbelend schot dat nog even afweek de Buffalo's verloste. Wie dacht dat Gent er daarna zou overlopen, kwam bedrogen uit.

De Buffalo's konden het niveau niet opkrikken en kwamen nog goed weg toen Wils een bal gewoon in de voeten van Losada speelde, maar die moest te ver uitwijken om Jorgacevic te verslaan. Gent won, maar had daar heel wat meer moeite mee dan vooraf werd gedacht. De motor van Gent sloeg nooit echt aan en het was vooral aan de onmacht van Charleroi te danken dat er drie dure punten behaald werden.

Herbeleef KAA Gent - Charleroi