cerCercle Brugge
wesWesterlo
Datum: 05/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jan Breydel
Westerlo wint nipt in Brugge
Michiel Derwael
| 0 reacties
Westerlo wint nipt in Brugge
Foto: © SC

De mannen van Jan Ceulemans gingen met het kleinste verschil winnen in Brugge. Cercle was de betere ploeg, maar kwam onverdiend op achterstand. Het enige doelpunt werd gescoord door Dieter Dekelver.

De eerste helft tussen Cercle Brugge en Westerlo had weinig om het lijf. Beiden ploegen streden voor de bal, maar eens in balbezit was er nauwelijks gevaar. De Bruggelingen kregen de meeste kansjes, maar waren niet dreigend genoeg. Op slag van rust kreeg Westerlo de beste kans van de eerste helft. Brüls vond Iakovenko aan de tweede paal, maar zijn schot werd uitstekend gered door Verbist.

Na de rust ging Cercle nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. In de beginfase waren er enkele kleine kansen. Toch was het opnieuw Westerlo met de beste kans. Henrique zette goed door, maar zijn schot ging nipt langs.

In de 64ste minuut was het raak voor Westerlo. Tegen het spelbeeld in kwamen ze op voorsprong. Dekelver rondde een mooie actie van Henrique af. De aanvaller, ex-Cercle, schoot de bal overhoeks binnen en liet Verbist kansloos.

Hopelijk is de wedstrijd in de beker van België beter. Beide ploegen bekampen elkaar in de halve finale. Westerlo heeft allesinds al het mentale voordeel na deze winst.

Herbeleef Cercle Brugge - Westerlo

Vooraf