Van Himst: "Fond van Anderlecht is niet goed"

Melissa Maes
| 83 reacties
Van Himst: "Fond van Anderlecht is niet goed"
Foto: © SC

Dat het niet goed draait bij Anderlecht doet pijn bij clubicoon Paul Van Himst. “Als ik Anderlecht zo bezig zie, dan vrees ik voor de Play-Offs.”

“Anderlecht speelt zonder vertrouwen en niet goed, maar dat dateert niet van vandaag”, zegt Paul Van Himst aan VRT. “Ook tegen Gent, toen we dankzij Tom De Sutter op de valreep nog wonnen, was het niet goed. Ik zeg dit al lang, maar wie ben ik? En als ik iets zeg, wordt dat met een vergrootglas bekeken.”

“Iedereen praat nu over Boussoufa, maar ook met hem was het al maanden niet goed. Het is een soep zonder fond en de fond van Anderlecht is niet goed. Ze spelen op organisatie, maar werken met veel diepe ballen. Die man vooraan kan dat drie maanden aan, maar dan is het gedaan.”

Volgens Van Himst ontbreekt het paars-wit aan vertrouwen. “Neem nu Suarez: een heel goeie voetballer, maar het kopje gaat snel naar beneden. Als ze echt vertrouwen hebben, loopt alles vijftig procent beter. Anderlecht is geen superploeg, maar kan beter.”

“Tegen Gent en Standard was het heel slecht. Erger dan tegen Standard met een halve B-ploeg, kan het niet worden. Als ik ze zo bezig zie, vrees ik voor de Play-Offs. Zondag moeten we tegen Brugge, maar ik zie ons daar niet veel halen als ze weer zo spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties