Willen Engelse clubs naar Europa League?

Yves Dekoning
| 12 reacties
Willen Engelse clubs naar Europa League?
Foto: © SC

Zondag werd tijdens Match of the Day dieper ingegaan op de gevolgen van Europees voetbal voor Liverpool en Tottenham. De twee clubs strijden om het laatste ticket voor de Europa League.

Match of the Day 2 had het zondagavond over de strijd voor de vijfde plaats in de Premier League. Deze levert een ticket voor de Europa League op. Volgens ColinMurray zou dit een vergiftigd geschenk zijn voor Tottenham of Liverpool. De Europese matchen zouden namelijk de aandacht afleiden van de Premier League waarin beiden de ambitie hebben om zich te plaatsen voor de Champions League. Hij suggereerde dat het beter zou zijn om niet aan de Europa League deel te nemen.

Bij Liverpool wil echter iedereen zich plaatsen voor de Europa League na een lange inhaalrace. Jamie Carragher: "Voor mij moet Liverpool Europees spelen. Ik zou graag nog eens voor die beker gaan. Ik had dit seizoen ook graag de finale in Dublin gespeeld. Dat zou fantastisch zijn geweest voor de fans." Carragher wil er vol voor gaan de komende weken.

Ook Luis Suarez droomt van Europese glorie: "We moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk trofeeën te winnen en de Uefa League hoort daar bij. Ons doel moet zijn om die te winnen. We willen ons kwalificeren voor Europa."

Harry Redknapp heeft de vierde plaats nog niet opgegeven. De manager van Tottenham wil alle resterende matchen winnen. Maar voor hem wordt het belangrijker volgend zomer zijn sterspelers vast te houden. Hij hoopt alvast dat Gareth Bale en Luka Modric zullen blijven. Redknapp wil elk seizoen meestrijden voor de top vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties