Reactie Kalezic: "Te magere voorsprong bij de rust"

Kalezic: "Te magere voorsprong bij de rust"
Foto: © SC

Darije Kalezic vond terecht dat zijn ploeg OHL te veel in de match liet komen in de tweede helft. Zulte Waregem had de zaak al veel eerder moeten beslissen.

"We wisten dat we een tegenstander gingen treffen die vol vertrouwen zat", aldus Kalezic. "Dat zag je ook in hun opstelling terug. Tegen Anderlecht hadden ze een sterke prestatie neergezet en wij waren daarvoor beducht. We zijn ideaal gestart, zoals we het altijd zouden willen. We hebben daarna goed hoog gestoord en hen niet in hun spel laten komen. Enige minpunt van die eerste helft was dat we met een te magere voorsprong de rust ingingen. Een derde goal had best gemogen en we hadden er genoeg kansen voor."

De tweede helft was van mindere makelij bij de West-Vlamingen en dat stoorde Kalezic. "We wilden in de tweede helft gewoon doorgaan, maar dat lukte niet. En dan weet je dat er altijd een doelpunt kan vallen. Uit een stilstaande fase krijgen we er dan één binnen. Niet omdat de tegenstander beter was, maar omdat we de teugels wat lieten vieren."

Zulte Waregem staat mee bovenaan met vier op zes. "Maar dat is in deze fase van de competitie niet belangrijk", aldus Kalezic. "Belangrijker is dat we nu bouwen en dat iedereen beseft waar we heen willen. Chevalier? Ja, die viel goed in en heeft normaal altijd zijn plaats in het team, maar hij is nog niet 100%."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties