Zorgen in Westerlo: "Echt alles zit tegen"

Fabian Morren
| 14 reacties
Zorgen in Westerlo: "Echt alles zit tegen"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

In het anders zo rustige Kuipje zijn het woelige weken. De stress van de laatste plaats zijn ze in Westerlo allerminst gewoon. "Misschien moeten we gewoon eens een barslechte wedstrijd spelen."

Manager Herman Wijnants schreeuwde na de 1-0-nederlaag bij Standard moord en brand. Westerlo wordt volgens hem benadeeld door de refs. Trainer Jan Ceulemans hield na de wedstrijd uitzonderlijk lang de lippen op elkaar. 1 op 18 zijn dan ook geen cijfers om mee te pronken. Dat besef leeft ook in de spelersgroep, maar evenzeer het gevoel dat er voldoende kwaliteit aanwezig is.

"We brengen bij momenten echt goed voetbal, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Alles valt in ons nadeel uit", doet Steven De Petter zijn verhaal aan onze redactie. "Als we zeven of acht punten hadden, zou die kans van Arbitman op Standard er wel in zijn gegaan. Maar nu lukt gewoon niets."

Henrique
Meteen belanden we aan bij één van de belangrijkste pijnpunten: het scorend vermogen. Marcao, De Smet, Dekelver, Arbitman, ... Ze kunnen de schaduw van Paulo Henrique vooralsnog niet verdrijven. De Braziliaanse spits scoorde vorig seizoen aan de lopende band en was zo een onmisbare schakel in het sterke seizoensslot van Westerlo.

"Toch is het oneerbiedig naar de andere spelers toe om te zeggen dat deze slechte start enkel te wijten is aan het vertrek van Henrique", neemt De Petter het op voor zijn ploeggenoten, en in het bijzonder voor de huidige aanvallers in de kern. "Ik weet zeker dat er genoeg jongens in deze groep zitten die doelpunten kunnen maken."

De Petter heeft misschien wel de oplossing voor de huidige malaise. "We moeten gewoon eens een barslechte wedstrijd spelen, maar die dan wel winnen", zegt de middenvelder, die hoopt dat zo de trein vertrokken geraakt. "Met de kwaliteit die in onze groep zit, staan we niet op onze waarde geklasseerd."

Rode lantaarn
De kwaliteit mag er volgens Ceulemans en de spelers dan wel zijn: als we een blik op de stand werpen, staat Westerlo daar wel troosteloos op de laatste plaats. "En het wordt niet simpel om de kloof met de clubs voor ons te dichten", voegt De Petter er nog aan toe. Zaterdag speelt Westerlo tegen Sint-Truiden, dat ook 1 op 18 heeft. Het beloven spannende dagen te worden bij de Parel van de Kempen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties